Onderhandelen over prijs nieuwe auto? Niet meer bij Citroën!

Citroen Fair Price

Citroën stroomlijnt per 4 september de uitvoeringen van zijn modellen en introduceert het "Fair Price" beleid waarbij alle dealers exact dezelfde prijs zullen hanteren. Onderhandelen tussen dealers onderling wordt dus... moeilijk.

Stap je vandaag een Citroën-dealer binnen, dan vliegen de Lives, Feels, Shines en pakketten je om de oren. Daar brengt het Franse merk volgende week verandering in. Want vanaf 4 september 2023 zullen de uitvoeringen een nieuwe structuur krijgen die makkelijker moet zijn om te begrijpen. Daarnaast dienen dealers zich ook te hanteren aan het Fair Price-beleid waardoor elke Citroën ongeacht de locatie dezelfde prijs zal krijgen binnen België.

YOU, PLUS and MAX

Hoe de nieuwe uitvoeringen van Citroën juist zullen heten? You, Plus en Max, waardoor het aantal uitvoeringen van 5 wordt teruggedrongen tot 3. Binnenin die 3 uitvoeringen wordt er dan geschoven met de standaarduitrusting. Extra opties probeert Citroën dan weer tot een minimum te herleiden. Op die manier wil het Franse merk ook wachttijden verkorten. Een trucje dat - we zeggen maar iets - Tesla geen windeieren heeft gelegd.

Citroen Fair Price

Naast een nieuwe line-up van uitvoeringen introduceert Citroën een proefproject op specifieke markten (waaronder Nederland en België). Dat project introduceert een "Fair Price"-policy waarbij plotse kortingen of onvoorspelbare deals tot het verleden horen. Alle Citroën-dealers dienen (onder het waakzaam oog van moederhuis Stellantis) zich te houden aan de opgegeven prijzen. In ruil belooft Citroën om de prijzen van voertuigen zo laag mogelijk te houden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
FLP 14:45
afbeelding van FLP

Dit lijkt een maatregel waar de klant weer de dupe van zal worden. Citroen zou het in ieder geval niet doorvoeren als ze er zelf slechter van zouden worden.

Mathieu 12:33
afbeelding van Mathieu

Het is een algemene trend, het niet meer onderhandelen. Peugeot, ook Stellantis uiteraard, ben ik klein jaar eens gaan testrijden met de 308. Goed ontvangen, veel gebabbeld etc... maar toen ik vroeg in welke mate de prijs onderhandelbaar was lachte de jonge verkoper eens en melde doodleuk dat die tijden voorbij zijn. Zelfs als je de matjes in je wagen er gratis bij zou willen moeten ze toestemming vragen. Autonoom beslissen was er daar toen ook al niet meer bij. En bij het merk waar ik al het grootste deel van mijn leven bij aangesloten ben, zijn de onderhandelingsmarges ook enorm gekrompen. Zelfs een geste doen bij je onderhoud is veel moeilijker geworden. Gewoon omdat de meeste garages ook niet meer "stand alone" zijn. Je bent klant bij een concern, niet meer bij de lokale garage zeg maar.

Tom 19:24
afbeelding van Tom

Ja, ongelooflijk hoe triest het aankoopproces van een auto geëvolueerd is de laatste jaren. Nog niet zo heel lang geleden, in 2019, kreeg ik zonder al te veel moeite 10% korting bij een nieuwe Volvo. Nu lachen ze je daar vierkant uit, idem bij Renault waar ze leven volgens het principe catalogusprijs=offerteprijs. Dan mag van mij alles digitaal worden, de hele charme van een showroombezoek is verdwenen en voor de kennis van de verkopers moet je het bij de meeste dealers ook helaas niet meer doen... Jammer!

dvg 14:34
afbeelding van dvg

dat 'onderhandelen' dient gewoon om minder mondige klanten te rippen....
persoonlijk ben ik er altijd tegengeweest,iemand die 4 keer terugkomt een extra geven betekend alleen dat de eerste prijs bedrog was.....4 keer een verkoper bezighouden wordt beloond met extra korting?
kheb 20 jaar winkelbediende achter de rug,moest mijn baas merken dat iemand die me 4 keer van men werk hield iets extra kreeg,ik kreeg een serieuze uitbrander!
.....we staan hier niet op de markt he..
blijft dan nog het feit dat wanneer men online koopt,men WEL de prijs betaald die gevraagd word....zonder gezever en gezeur!

H. 10:37
afbeelding van H.

Laatst moest ik een eerste onderhoud doen voor een Berlingo .
Ongeveer 469€ bij Citroën Vandergucht Halle, en alhoewel dit een prijs was die officiëel op hun website stond , wilden ze dat niet bevestigen bij de bestelling.
Naar Norauto (Auto5) gegaan in Dunkerque, omdat ik daar toevallig in de buurt was : 369€ voor hetzelfde werk , en perfect gedaan met eveneens een algemene controle.. Prijs was gegarandeerd op papier voor ze begonnen, geen bijkomende werkjes en kostenpostjes. Geen afzetterij dus.
Bbye Halle. BBye graaiertjes.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws