Hyundai Sonata facelift is om duimen en vingers af te likken (2023)

Hyundai Sonata facelift 2023 info europa

Hyundai brengt al even zijn grote middenklasser Sonata niet meer aan de man in ons land en voor het eerst in de geschiedenis van het product zijn we daar rouwig om. De opgefriste versie ziet er namelijk heerlijk retro-futuristisch uit!

Het Zuid-Koreaanse Hyundai voert een nieuwe designtaal aan en dat wordt steeds duidelijker. Want het retro-futurisme vindt nu ook zijn weg naar de anders nogal ingetogen vormgegeven Sonata. Die middenklasse sedan (denk Volkswagen Passat) ziet er na zijn facelift plots een stuk hipper uit en krijgt tech à la BMW aan boord.

LED-streep

Hét designkenmerk van Hyundai de komende jaren? Een horizontale doorlopende lichtstreep op de snuit. Toegegeven, ook andere merken spelen daar mee maar geen enkel merk gebruikt het zo uitgesproken als Hyundai. Kijk maar eens naar de kakelversie Kona of naar deze Sonata. Onder de lichtstreep is er op de sedan plaats voor sportief bumperwerk. Het oogt, laat ons eerlijk zijn, lekker futuristisch en wekt de indruk dat het hier over een gloednieuwe generatie gaat. Vergeet echter niet dat de huidige generatie Sonata alweer van 2019 mee gaat.

Hyundai Sonata facelift 2023 info europa

Dat merk je nét wat harder aan de flank. Waar de zwierige lijnen van het oude Hyundai aansluiting proberen te vinden op het nieuwe hoekigere design. Daarvoor moesten er achteraan serieus wat verbouwingswerken plaatsvinden. Bumper, kofferklep, lichtencluster en zelfs de plaats van het Hyundai-logo werden gewijzigd. Op de N-Line variant is er zelfs plaats voor vier (echte) einddempers!

Curved display

Aan de binnenkant krijgt de opgefriste Sonata een interessante primeur voor Hyundai. Voor het eerst introduceert het merk namelijk een gebogen display bovenop het dashboard waarin twee 12.3-duims schermen vervat zitten. Zonder twijfel zal die schermpraal de komende jaren ook naar Europese modellen komen. Verder oogt de cabine relatief minimalistisch met veel horizontale lijnen om het ruimtegevoel te accentueren.

Hyundai Sonata facelift 2023 info europa

De opgefriste Sonata zal debuteren op 30 maart tijdens de Zuid-Koreaanse Seoul Mobility Show. Dan zal er ook meer info gegeven worden over de aandrijflijnen onder de kap. Denk aan viercilinders met een vermogen tot 290 pk en optionele vierwielaandrijving. Op een Europese lancering hoef je echter niet te hopen. Zonde?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
STEPHAN VANDENBRANDE 11:28
afbeelding van STEPHAN VANDENBRANDE

ik rij al in mijn vijfde Sonata, nu met laatste model bouwjaar 2006, en vind het spijtig dat sedert 2012 geen nieuw model van Sonata beschikbaar is voor de Europese markt, hoe kan ik als Belg toch een nieuwe Sonata gehomologeerd krijgen voor België?

John 12:43
afbeelding van John
STEPHAN 19:28
afbeelding van STEPHAN

dit gaat enkel om in te voeren wagens uit een EU-land maar het gaat hier om een voertuig dat
enkel op de Noord-Amerikaanse en Aziatische markt komt, hoe kan ik deze gehomologeerd krijgen voor België?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws