Van groot naar klein: BMW introduceert dashboardbreed head-updisplay

BMW Panoramic vision Head-up display

Na een jarenlange focus op joekels van tablets in de automobielindustrie gaat BMW voor zijn nieuwe generatie EV's de meer serene toer op via een dashboardbrede head-updisplay. Die projecteert over de gehele voorruit informatie voor chauffeur en inzittenden. Vanaf 2025 is de BMW Panoramic Vision te verkrijgen in je nieuwste BMW.

Moest je de memo gemist hebben, per 2025 zal BMW zijn Neue Klasse introduceren, hippe lingo voor een reeks elektrische modellen van een nieuwe generatie. Die elektrische alternatieven voor - we zeggen maar wat - de 3 Reeks zullen ook uitpakken met een innovatieve head-updisplay. Want BMW is zinnens om de gehele voorruit in te palmen met informatie. Nu ja, de onderzijde dan toch.

Ogen op de weg, handen aan het stuur

Het Duitse merk heeft namelijk zijn nieuwe iteratie van zijn head-updisplay wereldkundig gemaakt. Die BMW Panoramic Vision is niet meer exclusief voor de chauffeur. Zo zal in de modellen van de Neue Klasse onderaan op de voorruit een dikke zwarte streep worden gecoat. Daarop kan dan à la tête du situatie nuttige informatie worden getoond aan alle inzittenden. Volgens BMW tilt het daarmee zijn beproefde slogan "Ogen op de weg - handen aan het stuur" naar een nieuw niveau. Al moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat we dachten dat BMW's slogan "echt rijplezier" was.

BMW Panoramic vision Head-up display

Eind dit jaar, tijdens het Duitse autosalon IAA zal BMW meer informatie onthullen over de Neue Klasse-modellen en de daarbij horende technologie. Daarenboven is de kans groot dat BMW daar meteen ook groot uitpakt met de i5 Touring (jawel) en een nieuwe generatie van de X2 die meteen ook als iX2 zal verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws