Opel zwiert papieren handleidingen buiten

Opel handleiding snelstartgids

Opel heeft per direct besloten om geen papieren handleiding meer aan te bieden in haar meest populaire modellen. In de plaats krijg je een snelstartgids en een QR-code om de gehele handleiding digitaal te raadplegen. In totaal wil Opel zo op jaarbasis honderden miljoenen papiervellen besparen. Niet enkel goed voor eigen Geldbörse maar ook voor het milieu.

Revolutie bij Opel, want het Duitse automerk heeft besloten dat het nu stilaan écht wel de 21e eeuw is en dat het niet meer van deze tijd is om een 500 pagina's tellende papieren handleiding mee te geven met elk voertuig. Daarom heeft het besloten om per direct de handleiding uit elke nieuwe auto te zwieren en in de plaats een kortere snelstartgids mee te leveren en een QR-code die je richting de digitale handleiding brengt. Leg dat maar eens uit aan je grootmoeder...

Geen papier? Toch wel!

Of dat wil zeggen dat de nieuwe Mokka, Astra of Grandland nu volledig zonder papier in het handschoenkastje door het leven gaat? Dat nu ook weer niet. Die Quick Guide en het serviceboekje zijn nog steeds goed voor een honderdtal pagina's. En hoewel het tegenover 500 pagina's een besparing is van maar liefst 80% en we op jaarbasis spreken van miljoenen vellen papier minder die liggen te verstoffen in handschoenkastjes, vinden we het misschien wat overdreven om te spreken van "greenovation", Opel.

Opel handleiding snelstartgids

Niet dat we Opel de volledige schuld kunnen geven, want het is wettelijk verplicht om elk toestel (dus ook auto's) te voorzien van een papieren informatieboekje. Of dat nu een uitgebreide handleiding dan wel een snelstartgids is. We kunnen niet ontkennen dat RTFM stilaan wordt overgenomen door JFGI (Google die twee termen maar eens) en Opel doet nu ook haar duit in het zakje. Wij vragen ons vooral af:

Heb jij ooit de volledige handleiding van je auto gelezen?
Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws