Opel GSe keert terug als sportief, geëlektrificeerd submerk

Opel GSE

Opel heeft de knoop doorgehakt: het gaat opnieuw sportieve modellen bouwen, maar dan wel in een eigentijds thema. Daarom haalt Rüsselsheim de oude GSe-naam terug vanonder het stof, al krijgt die voortaan een nieuwe betekenis: Grand Sport electric.

OPC is niet meer en ook de GSi-naam sterft langzaam maar zeker een stille dood. Momenteel beschikt enkel de Insignia nog over een sportieve afgeleide onder dat label, en dat is het oudste model dat Rüsselsheim in het gamma heeft. Opel heeft echter een drieletterwoord in zijn geschiedenisboeken gevonden dat zowel OPC als GSi voorging, en dat verscheen stiekem al even op hun elektrische Manta-restomod: GSe. Decennia geleden kregen we een Commodore en Monza onder die noemer te zien, en nu zal Opel zijn sportieve modellen opnieuw zo in de markt zetten. De letters staan daarin echter niet langer voor ‘Grand Sport Einspritzung’ maar wel voor ‘Grand Sport electric’.

Astra hothatch?

Het GSe-label zou niet alleen op de flanken van zuiver elektrische auto’s gekleefd gaan worden. Opel spreekt namelijk over modellen die tenminste plaatselijk emissievrij kunnen rijden, waarmee ze bedoelen dat ze ook plug-inhybrides met het sportieve sausje zullen overgieten. Dat sausje zou trouwens verder gaan dan enkel de looks, want Opel belooft dat GSe-klanten getrakteerd zullen worden op een chassis dat garant staat voor rijplezier. Reken dus ook op onderhuidse aanpassingen, al is nog niet duidelijk of deze modellen ook over meer vermogen zullen beschikken dan hun bravere broertjes.

Opel GSE

Deze aankondiging doet alvast oude geruchten heropleven rond de zuiver elektrische Astra-e. Zo liet de baas van Vauxhall, Opels Britse tak, even geleden nog doorschemeren dat de Astra op stroom wel eens de snelste Astra zou kunnen worden. Anderzijds kan de plotse doorstart van het GSe-label ook verklaren waarom we al zo lang op de Astra plug-inhybride met 225 pk zitten te wachten: misschien wordt die motorisatie voorbehouden aan een aankomende GSe-versie. Hoe dan ook zal Opel over voldoende potentieel beschikken om hun nieuwe label te benutten, want vanaf 2024 willen ze van elk model in hun gamma een geëlektrificeerde variant aanbieden. In 2028 moet het merk zelfs 100% elektrisch zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws