Opel Corsa viert 40ste verjaardag in een sportief retrojasje (2022)

Opel Corsa 40 Years 2022

Opel viert feest, want dit jaar blaast hun iconische Corsa 40 kaarsjes uit. Voor die gelegenheid krijgt de auto een gelimiteerde editie in de catalogus, die een retro kleurtje combineert met – hoe kan het ook anders – sportief zwarte accenten.

De Opel Corsa is zo één van die auto's waar iedereen wel een exemplaar of twee van in de familie gehad heeft. Noem namelijk een willekeurige nonkel, grootmoeder of neef en de kans is groot dat die zijn of haar boodschappen – of rijlessen – met een Corsa doet of gedaan heeft. De naam gaat dan ook al 40 jaar mee, lang genoeg om in totaal zes generaties voort te brengen. Het is echter de allereerste generatie die Opel met deze '40 Years'-editie wil eren.

Met passende sokken

Daarom drapeerden de Duitsers hun nieuwe Corsa in het Rekord-rood, een populaire kleur voor de eerste generatie. Om er toch een moderne toets aan te geven krijgt het nieuwe model echter een grondige verduisteringskuur; die niet alleen de 17-inchvelgen maar ook de spiegelkapen, het dakpaneel, de grille en zelfs de merklogo's in het zwart steekt. Binnenin wordt de auto voorzien van een tartanmotief op de zetelbekleding zoals je dat ook op de eerste Corsa's kon bestellen.

Opel Corsa 40 Years 2022

Dat patroon hebben we recenter ook nog gezien, want amper een weekje geleden pakte Opel uit met zowaar een paar geruite Corsa-sokken om de verjaardag te vieren. Nu kan je dus ook de auto bestellen om die sokken in te dragen, mocht je dat willen. Opel gaat deze '40 Years'-editie in een oplage van 1982 exemplaren bouwen – naar het geboortejaar van de eerste generatie – en iedere auto krijgt een cijfer van 0001 tot 1982 mee op een speciaal plaatje op het dashboard. Hoeveel meer je voor de special edition moet neertellen, weten we op dit moment nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws