Officieel: Mazda 2 Hybrid is Toyota Yaris met vleugeltjes (2021)

Mazda 2 Hybrid 2021

Toyota heeft het doek getrokken van zijn Mazda 2. Of nee wacht: Mazda heeft zijn gloednieuwe Yaris onthuld. Hoe dan ook: de Mazda 2 Hybrid wordt de eerste zelfladende hybride van het merk, en die zorgt meteen al voor de nodige verwarring.

Op basis van de hoofdingsafbeelding van dit artikel zouden we namelijk gezworen hebben dat we het over de Toyota Yaris gingen hebben. De getoonde auto is echter de nieuwe Mazda 2 Hybrid, en die is dus grof gesteld niets meer of minder dan een Yaris met het bekende vleugeltjes-logo op zijn voor- en achterpartij. En, natuurlijk, met Toyota’s beproefde hybridetechniek in het vooronder.

Mazda 121-praktijken

Als je dan toch een donor moet kiezen, dan kan je zowel voor een goede donor kiezen. Toyota’s B-segmenter is namelijk geen verkeerde auto en de reden waarom Mazda voor de Yaris koos is ook niet ver te zoeken. Zo hebben ze momenteel in Hiroshima alleen maar de elektrische MX-30 om hun CO2-cijfers naar beneden te halen. Daarom komt deze Mazda 2 er ook enkel als hybride, met de bekende 1.5-liter driecilinder die samen met zijn elektro-ondersteuning 116 pk ophoest. De Mazda 2-zonder-Hybrid blijft overigens ook gewoon verkrijgbaar maar deelt binnenkort zijn plekje in de showroom met deze hybride. Het prijsverschil tussen beide 2’s, en met de Toyota-versie, kunnen we momenteel nog niet meegeven.

Mazda 2 Hybrid 2021 interieur

De nieuwe Mazda 2 Hybrid zal vanaf begin 2022 van dezelfde band rollen als zijn technische tweeling. De verschillen met de Yaris blijven dus zowel uiterlijk als innerlijk beperkt tot andere merklogo’s. Het is trouwens niet voor het eerst dat Mazda een beproefde donor kiest voor zijn kleinste model. In de VS wisselden de twee Japanse merken al vaker hun platforms uit en de Mazda 121 van zo’n 25 jaar geleden leende zijn carrosserie en technologie van de toenmalige Ford Fiesta.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws