Officieel: Mercedes CLS facelift (2014)

mercedes-cls-facelift-2014

Gisteren hield Mercedes het nog bij een zuinige teaser, vandaag gooien ze de hele gefacelifte CLS op het internet. Dat hij nieuwe koplampen krijgt wist je gisteren al, dat dat de grootste wijziging zal zijn, vertellen we je vandaag.

Want het design van de CLS kan eigenlijk nog wel een tijdje mee. Mercedes kiest er dan ook voor om de nadruk te leggen op de Multibeam LED koplampen. Behalve die vernieuwende technologie mag de CLS ook gebruik maken van de negentraps 9G-Tronic automaat en nieuwe motoren. Het multimediasysteem krijgt tegenwoordig een internetconnectie en je kan op die manier ook connectie maken met je auto als je er niet in zit. Zo kan je checken hoe vol je brandstoftank nog is vanop afstand.

mercedes-cls-facelift-2014

nieuwe motoren

Onder de kap vinden we een nieuwe CLS 220 BlueTEC met vier cilinders. Die produceert 170 pk en 400 Nm. Een trapje hoger staat de CLS 250 BlueTEC, met 204 pk en 500 Nm. Echt cruisen doe je let de V6 uit de CLS 350 BlueTEC met 258 pk en 620 Nm.

Bij de benzinemotoren is de CLS 400 een nieuwigheid. Die krijgt een 3.5 liter grote benzinemotor met biturbo. Hij produceert 333 pk - 20 meer dan zijn voorganger - en 480 Nm. De CLS 500 heeft 408 pk en 600 Nm, daarboven staan nog de AMG-motoren. 557 pk is wat de CLS 63 AMG voortbrengt, 585 pk en weggelegd voor zijn AMG S-broertje. Vanaf nu zijn de CLS 250 BlueTEC en deCLS 400 verkrijgbaar met 4MATIC vierwielaandrijving.

mercedes-cls-facelift-2014

vrijstaand scherm

Mercedes zorgt ook voor de inzittenden met een nieuw multimediasysteem. Dat wordt toegankelijk via een 8 inch groot scherm op de middenconsole. Voor de navigatie doet Mercedes nog steeds beroep op het Garmin Map Pilot systeem, met 3D views en tegenwoordig ook fotorealistische weergave van gebouwen.

mercedes-cls-facelift-2014

optionele Plus-pakketten

Mercedes biedt de CLS Coupé en Shooting Brake vanaf nu ook aan met optionele AMG Line Plus pakketten. Zij vullen de Exterior Sports- en AMG Line pakketten aan. Een Night-pack (vanaf eind 2014) en een Designo interieurpakket staan ook op het programma.

mercedes-cls-facelift-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Carlos 10:15
afbeelding van Carlos

Nu ben ik benieuwd wat die 9bak gaat doen. Velen zijn niet echt lovend over die 7bak door zijn ouderdom.

Sven 10:53
afbeelding van Sven

de vraag is dan of het wel een facelift mag heten.

Carlos 15:32
afbeelding van Carlos

Voor pattat is dat allemaal goed ^^. Zolang ze achteraan maar 63 opplakt en onder de motorkap: Made by...

De CLS zowel coupe als SB blijft inderdaad iets moois. In mijn ogen de SB iets meer.

Techno Patat 15:46
afbeelding van Techno Patat

Voila sie :P! Hij zegdet!

Ik vind 'et jammer dat je nu gvd goed gaat moeten kijken om een E-en CLS niet door elkaar te halen! Maar ze staan hem wel vreed goed, vooral die rode is nice! Maar die shooting brake is ook echt cool!

Hetgene me het meest stoort is een 220CDI? Wtf? Ik vloek nu al als ik ene zie met een 250 badge :(!

Techno Patat 16:42
afbeelding van Techno Patat

De CLS amg koop je eerder voor de beleving dan voor het hooliganisme! Verklaart ook waarom er zoveel een E/CLS63 S kopen met 4matic :-)!

Het unieke is er allesinds af, dat geef ik je na. Het speciale nog niet direct ;-)! En taxichauffeurs, tjah... Veel valt er helaas niet op te zeggen :P!

Wim 13:41
afbeelding van Wim

blijft knap

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws