Aston Martin stelt elektrische plannen uit want “klanten willen geen EV’s”

Aston Martin EV-plannen uitstel 2024

Juich, want Aston Martin heeft niet één, niet twee, zelfs niet drie maar gewoonweg vier gloednieuwe EV’s klaar… Alleen: ze gaan ze nog niet bouwen. In de plaats daarvan worden hun elektrische plannen in de koelkast gestoken en de reden is simpel: volgens de CEO willen de klanten geen elektrische Aston Martin.

Je hoort het wel vaker: iedereen moet uiteindelijk aan de stekker, ook in de hogere segmenten. Zo hebben ze bij Rolls-Royce bijvoorbeeld al hun eerste EV klaar en heeft Lamborghini even geleden een best concreet voorsmaakje gegeven van zijn eerste zuiver elektrische auto. Heel wat luxe- en performance-merken zijn met andere woorden druk bezig met elektrificatie, maar willen hun klanten die EV’s eigenlijk wel? Volgens Aston Martin alvast niet.

”Klanten willen geluiden en geuren”

CEO Lawrence Stroll heeft namelijk tegenover het Britse Autocar verklapt dat het merk zijn elektrische plannen met twee jaar uitgesteld heeft. Zo moest hun eerste EV eigenlijk al volgend jaar op de markt komen, maar volgens Stroll hoeven we die niet te verwachten voor 2027. Dat heeft echter niks te maken met bijvoorbeeld ontwikkelingsproblemen of grondstoftekorten, wel integendeel. Zo verklaart de CEO dat ze achter de schermen eigenlijk al vier zuiver elektrische modellen “ontwikkeld en zelfs fysiek ontworpen” hebben: een GT, een supercar, een SUV en een crossover… Maar ze gaan die dus nog niet bouwen.

Aston Martin EV-plannen uitstel 2024

Volgens Stroll is er namelijk “meer hype rond EV’s dan dat er vraag naar is,” vooral in de hogere segmenten. In de plaats daarvan verwachten hun klanten “geluiden en geuren” van hun sportwagens en laat dat nu net twee zaken zijn die in elektroland moeilijk te vinden zijn. Daarom gaat Aston Martin in de komende jaren minder gaan investeren in de ontwikkeling van elektrische auto’s en meer in plug-inhybride technologie, die de Britten liefst willen combineren met hun gewoonlijke V8- en zelfs V12-motoren… Want, aldus de CEO, ook iets als een V6-motor is niet genoeg voor de Aston Martin-klant.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws