Dacia denkt aan hybride zevenzits-SUV

Nu de nieuwe Sandero gelanceerd en Duster op pad geholpen zijn, is het tijd voor Dacia om te denken over de andere modellen in het gamma. Een SUV met zeven zitplaatsen is er daar ééntje van.

Dat hebben ze nog niet in het gamma. Zeker niet als het gaat om een hybride SUV. En laat dat nu net een markt zijn die booming is. Met een SUV zouden ze ook de huidige Lodgy kunnen vervangen. Die MPV van Dacia heeft eveneens zeven zitplaatsen, al dateert die nog uit de periode dat de MPV's nog enigszins goed verkochten op de Europese markt. De lancering van de Lodgy gebeurde namelijk in 2012, bijna een eeuwigheid geleden intussen.

Tegenwoordig mogen ze bij Dacia wat meer in de schappen van Renault neuzen. Zo komt de nieuwe Sandero er ook binnenkort met hybride-aandrijving. Het zou dus niet zo vreemd zijn als ook andere Dacia-modellen binnenkort die aandrijving mogen genieten. Onder de motorkap zou dan de 140 pk sterke 1.6 hybridemotor uit de nieuwe Clio e-Tech kunnen komen. Het wordt nog even afwachten hoe de wagen eruit gaat zien en hoe Dacia 'budget' met 'geavanceerde technologie' gaat combineren, want de nieuwe zevenzitter zou pas voorzien zijn voor midden 2021, bijna 10 jaar na de lancering van de Lodgy.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws