Klassieke Land Rover Defender komt tot leven in Lego-bouwpakket van 2.336 blokjes

Lego Land Rover Defender 90 2023

Legofans opgelet, want de Deense speelvogels hebben opnieuw een bouwpakketje klaar. Dat is er echter niet zomaar eentje, want de doos bevat 2.336 onderdelen waaronder een aantal opmerkelijke accessoires. Het eindresultaat is namelijk een klassieke Defender 90 met een heel arsenaal aan offroadsnufjes.

Dit jaar viert Land Rover feest. Het is namelijk 75 jaar geleden dat ene Maurice Wilks het silhouet van de allereerste Land Rover in het zand tekende, en de rest is geschiedenis. Zo is dat ene model inmiddels uitgegroeid tot een heel merk, waarin er nog steeds een spirituele opvolger te vinden is van het offroadertje waar het een driekwarteeuw geleden allemaal mee begon. En hoe vier je zo’n jubileum beter, dan door even terug kind te zijn…

2.336 blokjes voor 239,99 euro

Daarom is Land Rover in zee gegaan met Lego om de klassieke Defender terug te brengen in de vorm van een bouwpakket, maar dat is er absoluut geen om je driejarige neefje cadeau te doen. De doos bevat namelijk niet minder dan 2.336 blokjes, dus het eindresultaat is op zijn zachtst gezegd gedetailleerd. Zo is Lego’s Defender liefst 32 centimeter lang, 16 centimeter breed en nog eens 16 centimeter hoog, en dat is zonder de accessoires meegerekend. Je kan bijvoorbeeld een werkende lier op de voorbumper monteren en het dakrek volladen met allerhande jerrycans en gereedschapskisten. Verder werken ook de ophanging en de besturing naar behoren, en kan je zelfs kiezen uit twee verschillende motoren. Legofan of niet; dit moet je toch hebben?

Twee avonturiers waren het daar alvast mee eens, want in het promofilmpje voor de Lego Icons Classic Land Rover Defender 90 — zoals het kleinood voluit heet — nemen bergbeklimster Raha Moharrak en survivalist Aldo Kane het tegen elkaar op om als eerste de “moeilijkst bereikbare Lego-winkel ter wereld te bereiken. Ergens op een heuveltop in Schotland stond er namelijk een originele Defender geparkeerd met een Lego-logo erop, en de eerste die daar zou aankomen kreeg het bouwpakket cadeau. Dat is allemaal fijn voor hen, maar jij mag wel rekenen op een prijskaartje van 239,99 euro indien je er zelf eentje wil.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws