Opel Experimental toont elektrische toekomst van Duits merk

Opel Experimental concept 2023 info

Opel heeft na de nodige plaagplaatjes het doek getrokken van de Experimental, een conceptauto die moet tonen hoe de Opels van de nabije toekomst er uit zullen zien. Daarbij minder plaats voor tierlantijntjes en verlichting dat gebruikt wordt als het nieuwe chroom. Zien we ook: een hogere rijhoogte... of wat had je gedacht?

Opel is de voorbije jaren meer van baasje gewisseld dan een asielkat met een temperamentvol karakter. Na zichzelf heruit te vinden onder de Franse PSA-vlag, maakt het nu deel uit van het gigantische Stellantis-concern. Dringend tijd dus om te tonen wat Opel kan presteren onder die nieuwe vleugels, met deze Experimental concept als visitekaartje.

(r)evolutie

Verwacht alvast geen complete stijlbreuk. Want de Bold & Pure-vormgeving die we sinds de nieuwe Mokka en Astra kennen, ondergaat een subtiele evolutie. Volgens de designers van het Duitse merk wil het Opel van de nabije toekomst af van alle tierlantijntjes. Simpele, strakke lijnen en vooral: geen chroom. Het is een tendens die zich in heel autoland aan het doorzetten is (kijk maar eens naar de nieuwe Ford Explorer). Volgens Opel is ledverlichting binnen en buiten het nieuwe chroom. Al geven we meteen een Autofans top tip mee: ook daar schaadt de overdaad.

Opel Experimental concept 2023 info

Oké, nu we die waarschuwing achter de hand hebben, laten we even kijken naar deze Experimental concept. Die ziet er uit als een soort van verhoogde sportwagen (huiver en beef, Manta liefhebber) en pakt vooral uit met het nieuwe familiegezicht van Opel. Daarbij wordt het Blitz-logo centraal geaccentueerd door kompaslijnen. Twee daarvan fungeren als de dagrijverlichting, de noordlijn vliegt over de motorkap terwijl het zuiden richting de, ahum, onderkant van de Experimental wijst. Ook achteraan doet Opel dat trucje nog eens over en zijn de OPEL-letters opgelicht.

Opel Manta! Ja maar...

Ook binnenin trekt Opel de kaart van minimalisme. Tot op het punt dat er zelfs geen displays in deze conceptauto zitten! Da's ook als sinds 1992 geleden. In de plaats maakt Opel gebruik van projecties op de voorruit en het dashboard. Of dit iets voor de nabije toekomst is? Dat is misschien wat overdreven maar ook BMW speelt met een head-updisplay die over de gehele onderkant van de voorruit kan schijnen. Ooit zal het er dus wel eens van komen.

Opel Experimental concept 2023 info

Op de nieuwe Crossland en Grandland die volgend jaar zullen verschijnen zal hoogstwaarschijnlijk nog de reguliere schermpraal aanwezig zijn, al zullen beide wagens wel designtrekjes van deze Experimental over nemen. Daarnaast zal Opel volgend jaar het doek trekken van een nieuwe generatie Manta. Jawel! Ga er echter maar van uit dat dit een sportief gelijnde elektrische crossover zal worden die dienst moet doen als showmroomtrekker. Net zoals de EV6 dat deed bij Kia,

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws