Optiefans: Dit kost de ideale Renault Clio (2023)

Renault Clio prijs 2023

In onze ‘Optiefans’-rubriek schuimen we de optielijsten af op zoek naar de valkuilen der verraderlijke pakketten of net naar die begeerlijke basismodelletjes. Deze keer kiezen we voor een lekker traditionele hatchback in het B-segment. Dit is wat je over moet hebben voor een goed uitgeruste Renault Clio.

De hatchback is met uitsterven bedreigd, en die in het B-segment al helemaal. Vraag het maar eens aan Ford dat zijn iconische Fiesta genadeloos uit het gamma kegelde, of aan Kia waar de Rio op zijn laatste benen loopt. Hun plekjes worden dan doorgaans ingenomen door crossovers, maar misschien wil jij dat wel helemaal niet. Misschien wil jij gewoon een lage, betaalbare stadsauto met een aantrekkelijke uitrusting, en dan is de Renault-configurator geen verkeerde plek om te beginnen zoeken.

Motorisch bestaansminimum

Daar vind je namelijk de pas vernieuwde Renault Clio terug, en wel in drie smaakjes. De Evolution is de goedkoopste en dat valt er ook enigszins aan te zien, want die krijgt een kaal bumpertje en geen sierdelen in zijn grille. Net daarboven staat de Clio zoals we hem het vaakst zullen zien, de Techno. Als topmodel biedt Renault tot slot de Esprit Alpine aan en zoals de naam al doet vermoeden, pakt die uit met allerhande sportieve accenten. Het mag dan ook niet verwonderen dat deze uitrustingsniveau’s niet alleen de looks en opties maar ook de motoren bepalen, en dat verklaart meteen een deel van het prijsverschil.

Renault Clio prijs 2023

Zo kost de goedkoopste Clio Evolution amper 15.950 euro — en ja, bij het zien van die prijs moesten we ook even nakijken of we geen pre-Covidcatalogus voor ons hadden liggen. Die basisversie wordt dan ook aangedreven door het motorische bestaansminimum: een 1.0-liter driecilinder benzinemotor zonder turbo, goed voor 67 pk’tjes. Qua uitrusting valt er echter niet veel te klagen voor dat geld, want de Clio Evolution beschikt meteen over airco, cruisecontrol, Apple CarPlay en Android Auto, een in delen neerklapbare achterbank, licht- en regensensoren, een rijstrookassistent en een infotainmentsysteem met 7-inchscherm. Daar valt dus al mee te leven, maar onze ideale auto is hij daarmee nog lang niet.

Alles in Packs

Veel extra uitrusting kan je op die Evolution-versie echter niet toevoegen, dus we wijken noodgedwongen uit naar een Clio Techno. Die krijg je mee vanaf een mooi ronde 20.000 euro, en voor dat geld monteert Renault meteen ook een turbo tegen je driecilindermotortje die het vermogen opdrijft naar 90 pk. Dat lijkt er dus al meer op, en bovendien voegt het Techno-uitrustingsniveau meteen ook automatische klimaatregeling en een zelfdimmende binnenspiegel toe. Qua looks ziet deze versie van de Clio er al knap uit, onder meer omdat er standaard 16-inchvelgen op gemonteerd worden.

Renault Clio prijs 2023

Enkel de witte unilak mag niet blijven, en zo dompelen we onze Renault voor 700 euro in de ‘Vlamrode’ metalliclak. Verder ontbreken parkeersensoren nog, maar die kan je enkel toevoegen door middel van pakketjes. Zo vinken we het Pack City Premium van 600 euro aan, dat verder ook een 360°-camera bevat. Adaptieve cruisecontrol kwam eveneens als vereiste uit onze rondvraag, en die zit in het Pack Driving & Safety van 700 euro. Verder mocht navigatie niet ontbreken en daarvoor betaal je 770 euro, maar dan krijg je er ook een groter infotainmentscherm en een digitaal instrumentarium bij.

De totaalprijs voor onze ideale Renault Clio: 22.770 euro.

Vind je die prijs nog steeds schappelijk voor een Clio, of ga je voor dat geld liever elders shoppen? Laat het ons weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws