Maserati Grecale Folgore geprijsd: dit kost de elektrische drietand-SUV (2023)

Maserati Grecale Folgore prijs 2023

Op zoek naar een potente elektrische SUV met een exotisch kantje? Dan kan je tegenwoordig ook bij Maserati terecht, want zij hebben nu een Folgore-versie van hun Grecale in de configurator geplaatst… En bij een configurator hoort natuurlijk ook een prijskaartje.

Maserati gaat elektrisch, en dat doet het in stijl. Onder de noemer ‘Folgore’ heeft het namelijk een heel subgamma onder stroom uit de grond gestampt, dat van al zijn nieuwe modellen een zuiver elektrische variant gaat aanbieden. Beginnen doen ze met de oppermachtige GranTurismo Folgore maar toegankelijker is natuurlijk de elektrische versie van de Grecale-SUV… Of toch een beetje.

Veel power, veel uitrusting, veel geld

Maserati heeft zijn Grecale Folgore namelijk in de configurator geplaatst, en dat met een prijskaartje van minstens 123.650 euro. Heel verwonderlijk is die prijs natuurlijk niet wanneer je kijkt naar de specificaties van de EV. Zo krijg je meteen twee elektromotoren mee die met hun 550 pk en 820 Nm de topversie met verbrandingsmotor nog overtreffen: de Grecale Trofeo. De Folgore doet wel iets langer over een 0-naar-100-sprintje — 4,1 seconden in plaats van 3,8 — dankzij zijn grotere gewicht. In ruil krijg je echter wel een accu van maar liefst 105 kWh waarmee je helemaal volgeladen tot 487 kilometer ver moet kunnen rijden.

Maserati Grecale Folgore prijs 2023

Die specificaties zijn trouwens niet de enige reden waarom de Grecale Folgore best prijzig is, getuige zijn riante basisuitrusting. Om te beginnen drapeert Maserati ‘m bijvoorbeeld standaard in ‘Bianco Astro’-metalliclak en monteren ze er 20-inchvelgen onder met bronskleurige remklauwen erachter. Binnenin vind je dan weer elektrisch verstelbare sportstoelen in zwart leer met bronskleurige accenten, en koolstofvezel sierdelen. Qua uitrusting en infotainment is ook zowat alles meteen van de partij; enkel voor pakweg verwarmde achterzetels en zetelventilatie kan je nog bijleggen… En natuurlijk voor een resem Fuoriserie-personalisaties, dus dan kan de prijs nog wat oplopen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités