Elektro-feest: Tesla levert miljoenste auto in Europa

Tesla één miljoen leveringen Europa 2023

Dat het goed gaat met Tesla is geen nieuws, maar vraag jij je ook wel eens af hoe goed precies? Dan hebben de Amerikanen nu een antwoordje voor je klaar en dat komt in de vorm van een mooi, rond cijfer: één miljoen. Zoveel elektrische auto’s leverde Tesla namelijk al in Europa alleen.

We moeten er geen doekjes om winden: vooral de laatste jaren gaat Tesla als de spreekwoordelijke bliksem. Zo begon het in 2009 allemaal aan een laag pitje met de peperdure Roadster en kwamen de Model S en Model X in respectievelijk 2012 en 2015 de elektrische auto cool maken. ‘Cool’ betekent echter niet noodzakelijk ‘goedkoop’ en met hun prijskaartjes van aanvankelijk om en bij de 90.000 euro zagen we Tesla ook niet meteen in de toplijst van bestverkochte modelletjes van Europa verschijnen… Maar ook dan moest het échte werk nog beginnen.

Op naar het volgende miljoen

Tesla heeft nu namelijk aangekondigd dat het zijn één miljoenste auto voor Europa geleverd heeft, en dat dankt het vooral aan zijn meer betaalbare modelletjes. Zo tik je een Model 3 bij ons tegenwoordig op de kop voor 45.970 euro en moet een Model Y 47.970 euro kosten. Daarmee heeft Tesla naar eigen zeggen de gemiddelde verkoopprijs van zijn auto’s gehalveerd ten opzichte van vijf jaar terug, en het resultaat mag er dan ook zijn. Bij zijn lancering in 2019 werd de Model 3 bijvoorbeeld meteen de bestverkochte EV van Europa en in sommige maanden zelfs de bestverkochte auto over de hele lijn. Die prestatie werd een paar jaar nadien nog verbeterd door — hoe kan het ook anders — SUV-broertje Model Y die in ons land zelfs al goed op weg in om de allerpopulairste auto van heel 2023 te worden.

Tesla één miljoen leveringen Europa 2023

Tesla’s queeste naar de betaalbare elektrische auto is daarmee echter nog niet helemaal afgewerkt, want er zit nog een aanzienlijk goedkoper modelletje in de pijplijn. Die voorlopig naamloze EV zou gaan beschikken over een accu van 53 kWh en — als we de geruchten mogen geloven — een vanafprijs van zo'n 25.000 euro. Daarmee zou hij zich in de strijd gaan mengen met pakweg de nieuwe Citroën ë-C3 en de aankomende Volkswagen ID.2, en die strijd plant Tesla te gaan winnen. Zo voorspellen ze er maar liefst twee keer zoveel exemplaren van te verkopen als van hun nu al überpopulaire Model 3 en Model Y… Dus wat denk je, zou het deze keer minder dan 14 jaar duren om het volgende miljoentje aan Tesla’s in Europa geleverd te krijgen? Wij denken alvast van wel.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités