Deze Ferrari 812 Competizione werd beklad voor het goede doel

Ferrari Tailor Made 812 Competizione 2023

Ferrari’s ontwerpers hebben zich nog eens mogen uitleven op de 812 Competizione, en dat mag je letterlijk nemen. Dit exemplaar lijkt namelijk wel een rijdende post-it vol designideeën. De one-off moet dan ook Ferrari’s ontwerpafdeling in de bloemetjes zetten en gaat nadien naar een veiling voor een goed doel.

In de wereld van de super- en hypercars is geen idee te hoog gegrepen. Kijk maar naar Bugatti, dat met de Chiron Golden Era pas nog een auto voorstelde die volgetekend was met schetsen die naar het verleden van het merk moeten verwijzen… “Wat Bugatti kan, kunnen wij ook,” moeten ze daarop bij Ferrari gedacht hebben.

Lijnen van de hoofdontwerper

Maak dus kennis met de Ferrari ‘Tailor Made’ 812 Competizione en voor je denkt dat je naar een vakkundig staaltje vandalisme kijkt: dit is wel degelijk het werk van Ferrari zelf. Zo spoten de Italianen de 812 in het matte ‘Giallo Tristrato’, waarna hij in het ‘Nero DS Sketch’ voorzien werd van het lijnenspel zoals dat er op de oorspronkelijke designschetsen van hoofdontwerper Flavio Manzoni uitgezien moet hebben. Binnenin krijgen de stoelen en het dashboard een gelijkaardige kladderbeurt. Het resultaat is iets dat doet denken aan de gemiddelde post-it op je bureau en dat is ook geen toeval, want blijkbaar worden de eerste tekeningen bij Ferrari gemaakt op gele briefjes.

Ferrari Tailor Made 812 Competizione 2023

Onderhuids verandert Ferrari niks, maar daar draait het hier ook niet om. Deze ‘Tailor Made’ 812 Competizione is namelijk geen speciale editie die straks in de verkoop gaat, maar een one-off die u of ik waarschijnlijk niet kunnen kopen. We zeggen “waarschijnlijk”, want één persoon zal deze unieke Ferrari wel gewoon op zijn naam kunnen zetten. De auto wordt in oktober namelijk geveild tijdens het Ferrari Gala in New York en de opbrengst gaat naar een niet nader gespecificeerd goed doel. Reken er dus maar op dat dit exemplaar flink wat meer gaat kosten dan de — inmiddels uitverkochte — standaard-812 Competizione, en daarvoor moest je al een kleine 600.000 euro over hebben.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités