Nieuwe Mercedes-AMG GT laat zich zien op Goodwood-circuit… en ernaast [VIDEO]

Mercedes-AMG GT crash Goodwood 2023

Het Goodwood Festival of Speed van afgelopen weekend is dé plek bij uitstek om je nieuwe performance-modelletjes te teasen. Dat weten ze ook bij Mercedes, dat er zijn aankomende AMG GT een paar kunstjes liet doen tijdens de heuvelklim… Al verliepen die niet allemaal volgens plan.

Kijk je er momenteel de cataloog van Mercedes-AMG op na, dan merk je dat daar één iconisch model ontbreekt: de GT. Dat ligt eraan dat er vervanging voor de tweedeurs coupé op weg is, want we zouden nog in de loop van dit jaar een nagelnieuwe Mercedes-AMG GT moeten krijgen. In aanloop naar die lancering namen de Duitsers het gecamoufleerde topmodel alvast even mee naar het Goodwood Festival of Speed, maar daar kreeg een aantal bezoekers hem van wel heel dichtbij te zien.

Vleugje SL 63

Eén van de aanwezigen maakte namelijk een heuse compilatie van iedere keer dat de nieuwe Mercedes-AMG GT er te zien was, en dat gaat allemaal goed tot de testpiloot een paar donuts probeert. Na twee succesvolle toertjes zet hij zijn derde poging namelijk iets te laat in, en het prototype eindigt met zijn neus op de berm. De hooibalen waarachter de toeschouwers stonden raakt hij gelukkig niet te hard, maar die toeschouwers hebben natuurlijk wel stuk voor stuk het foutje van de piloot vast weten te leggen. Die druipt dan maar meteen af met zijn staart tussen zijn benen, en met wat schade aan zijn voorbumper.

Los van dit kleine missertje is het wel de eerste keer dat Mercedes-AMG het nieuwe model zo openlijk in de spotlights zet, dus over naar de echte journalistiek. Zo houdt de opvolger duidelijk vast aan het lijnenspel van de uitgaande AMG GT, maar dan met een vleugje nieuwe SL erover heen. Beide modellen werden namelijk zij-aan-zij met elkaar ontwikkeld, dus verwacht ook de nodige gelijkenissen op motorisch vlak. Zo horen we hier duidelijk de brutale V8 van een 63-model aan het werk, maar zou er dus ook een 43 met viercilinder kunnen komen. Het is inmiddels een publiek geheim dat de SL binnenkort een plug-inhybride variant krijgt, dus ook die motorisatie komt waarschijnlijk in de GT terecht.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités