Elektrische Peugeot E-3008 toont zijn hippe fastback-silhouet

Peugeot E-3008 CAMOCATCH teaser 2023

Peugeot gooit de teasercampagne van zijn E-3008 eens over een andere boeg. In de plaats van het model te hullen in mysterie, weten we bijvoorbeeld al perfect wat we van zijn interieur mogen verwachten. We kennen zelfs al flink wat details over de techniek, dus wat blijft er dan nog over? Juist: hoe de elektrische SUV eruit gaat zien.

Of een automodelletje nu populair is of niet; binnen dit en een dik decennium moeten ze allemaal aan de stekker. De Peugeot 3008 is bijvoorbeeld een SUV die je op de hoek van elke straat ziet staan, maar dat weerhoudt Peugeot niet om zijn volgende generatie nu al zuiver elektrisch te maken. Om zoveel mogelijk van die populariteit over te houden zullen de Fransen dus alles uit de kast moeten halen, en dat begint al voor de auto onthuld is.

Drie keer E-3008

Peugeot heeft namelijk het startschot gegeven voor zijn ‘#CAMOCATCH’-campagne. Daarbij maken zij die de camouflage van een E-3008-prototype onderweg kunnen fotograferen kans om er als eerste een testritje mee te mogen maken. De marketingafdeling is zo vriendelijk om drie voorbeeldjes te geven van hoe die camouflage eruit kan zien, en dat doen ze gewoon doodleuk op de flank van de aankomende E-3008. Daardoor krijgen we nu dus al zijn silhouet te zien en de Fransen hadden niet gelogen wanneer ze zeiden dat dit een “fastback-SUV” zou worden. De E-3008 pakt namelijk uit met een schuin aflopende daklijn waar menig SUV-coupé het schaamrood van op de wangen krijgt, gecombineerd met scherpe verlichting à la 408 en gekke, tweekleurige velgen.

Peugeot E-3008 teaser 2023

Het is trouwens niet de eerste keer dat Peugeot zo in ons gezicht plaagt met de E-3008, wel integendeel. Zo toonden ze vorige maand al gewoon zijn volledige dashboard, en leerden we vorige week nog dat zijn nieuwe platform een rijbereik tot wel 700 kilometer mogelijk maakt. Als ze aan dat tempo doorgaan, blijven er waarschijnlijk dus amper nog geheimen over tegen het moment dat ze de auto effectief onthullen. We weten trouwens ook al wanneer dat zal gebeuren, want Peugeot belooft dat het doek eraf gaat op het IAA-autosalon in München. Dat vindt dit jaar plaats van 5 tot 10 september, dus tot dan kan je de gecamoufleerde testvloot ergens te velde tegenkomen…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités