Alpine A110 opgepompt tot 500 pk voor Pikes Peak

Alpine A110 Pikes Peak 2023

Alpine gaat op bezoek naar Amerika, en daarvoor heeft het iets heel speciaals klaar. De Fransen hebben namelijk hun A110 voorzien van wat extra pk’s en vleugels, terwijl alle overbodige ballast eruit gesmeten werd. Het resultaat moet goed genoeg zijn om records te breken tijdens de legendarische Pikes Peak-heuvelklim.

Alpine mag dan alleen aanwezig zijn op de Europese markt, af en toe kan de constructeur het niet laten om van zich te laten horen in de VS. Zo pakten ze vorig jaar al uit met de A110 ’South Beach Colorway’, een speciale editie die niet alleen in typische Miami-tinten stak maar ook onthuld werd tijdens de F1-race in de Amerikaanse kuststad. Nu gaan de Fransen echter nog een stapje verder. Hun A110 gaat er namelijk zelf deelnemen aan één van de meest iconische evenementen: de heuvelklim van Pikes Peak.

Radicaler dan radicaal

Om te vermijden dat ze daar in schaamte vallen, zal de kenner wel opmerken dat Alpine zijn A110 hier en daar wat aangepast heeft. Zo krijgt de sportwagen vooraan een knoert van een splitter, terwijl je achterop een tweedelige spoiler vindt waar menig Formule 1-auto van staat te kijken. De centrale vin tussen die twee delen is dan weer afgekeken van Le Mans-prototypes en ook de LED-verlichting op de spoiler doet daaraan denken. Over de aandrijflijn blijft het echter stil bij Alpine, al verklappen ze wel dat de A110 Pikes Peak om en bij de 500 pk produceert en daarmee amper 950 kilogram moet voortbewegen. Ze noemen dit dan ook met recht de radicaalste A110 ooit gebouwd — sorry, A110 R.

Alpine A110 Pikes Peak 2023

We zullen de A110 Pikes Peak aan het werk zien op 25 juni, wanneer Alpine voor het eerst in zijn geschiedenis deelneemt aan de Race to the Clouds. Die heuvelklim bestaat uit een traject van net geen 20 kilometer, waarlangs 156 bochten en een hoogteverschil van 1.440 meter overwonnen moeten worden. Alpine hoopt om daar een aantal records te breken, al zullen ze wel hun best moeten doen om er dat van de kortste tijd ooit weg te snoepen. Dat staat namelijk al sinds 2018 op naam van Romain Dumas en zijn 680 pk sterke, elektrische Volkswagen ID.R.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités