Dit kost de Mercedes-AMG S 63, en er kan nog een flink schepje bovenop (2023)

Mercedes-AMG S 63 E Performance Prijs 2023

Mercedes-AMG is klaar met berekenen wat het voor zijn nieuwe S 63 E Performance moet vragen. Het resultaat loopt natuurlijk dik in de zes cijfers maar welke cijfers dat precies zijn, hangt af van hoe bont je het wil maken. Zo biedt de Manufaktur-personalisatieafdeling een breed gamma aan kleurtjes aan, tegen een prijs.

Wie anno 2023 een Mercedes S-Klasse kan betalen, staat voor een bijna onmogelijke keuze. Zo kan je naast het reguliere model — waar in de basis al helemaal niet over te klagen valt — ook even gaan luisteren bij Maybach voor een extra luxueuze variant. Is dat je allemaal wat te oubollig, dan is er altijd nog de nieuwe Mercedes-AMG S 63 E Performance die zich ronduit ‘de krachtigste S-Klasse ooit geproduceerd’ mag noemen. En nu weten we ook wat je daar precies voor moet neertellen.

802 pk en pastelgeel leer

Mercedes-AMG heeft de S 63 E Performance namelijk in zijn configurator geplaatst, en dat met een vanafprijs van 222.640 euro. Voor dat geld krijg je het apparaat dus standaard mee met lange wielbasis, en tekent de 802 pk sterke plug-inhybride aandrijflijn natuurlijk ook present. Verder beschik je meteen over luchtvering, actieve rolstabilisatie en een meesturende achteras en de AMG-afdeling monteert ook meteen 20-inch lichtmetaal onder je S-Klasse. Voor zaken als het verduisterende AMG-nightpakket of het AMG-exclusiefpakket met sportiever meubilair moet je dan bijbetalen, tenzij je natuurlijk voor de compleet uitgeruste Edition 1-lanceringsversie kiest.

Mercedes-AMG S 63 E Performance Manufaktur 2023

Is zelfs die nog niet uniek genoeg naar je smaak, dan kan je voortaan ook een aantal personalisaties uit de Manufaktur-catalogus toepassen op je S 63 E Performance. Het gaat dan vooral om lakkleuren of interieurbekledingen, en hun prijskaartjes zijn misschien ook even het vermelden waard. Zo betaal je wel 7.139 euro voor de juiste lak, maar dat bedrag verbleekt nog wanneer je het Manufaktur-interieurpakket overweegt. Daarvoor moet je namelijk 11.192 euro betalen, maar goed. Je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben als je het interieur van je AMG-limo per sé in het pastelgeel wil.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités