Lynk & Co toont 08: Volvo XC60-neef met Europese ambities (2023)

Lynk & Co 08 2023

Lynk & Co heeft nog eens een nieuw model voorgesteld, en deze keer zijn ook wij geïnteresseerd. Hoewel deze 08 namelijk in eerste instantie bedoeld is voor de Chinese markt, zou hij nadien wel koers moeten zetten richting Europa. En dat doet hij op dezelfde basis als de aankomende Volvo XC60.

Lynk & Co is inmiddels geen onbekende meer in onze contreien. Zo betraden ze twee jaar geleden het Europese vasteland met de 01, een hybride-SUV die zijn platform deelt met de welbekende XC40 van concerngenoot Volvo. Die kan je hier sindsdien als enige model kopen, al viel Lynk & Co vooral in de smaak door zijn interessante private leasingformule. In thuisland China is de constructeur echter sterker vertegenwoordigd met een heel gamma aan modellen, waar ze nu deze 08 aan toevoegen.

Voorsmaakje voor volgende XC60

De 08 pakt als eerste uit met de nieuwe designtaal van Lynk & Co, die ze voor het eerst toonden op de ‘The Next Day'-conceptcar midden 2022. Zo zijn de gesplitste koplampen nieuwe elementen, net als de LED-balk achterop met zijn vier verticale balkjes. Verder loopt deze 08 echter best mooi in de pas met de rest van het gamma, waaronder ook onze 01. Zo weet ook deze SUV zijn genen eigenlijk best goed te verbergen, want als merk onder de Geely-vlag deelt de 08 heel wat componenten met modellen van bijvoorbeeld Polestar en Volvo.

Lynk & Co 08 2023

Eén specifieke Volvo springt er dan nog tussenuit, want deze 08 zou nog het meeste gemeen hebben met de Volvo XC60. Dan hebben we het niet zomaar over het huidige model, maar wel over de aankomende derde generatie van de SUV. Opvallend is daarin wel dat de Lynk & Co 08 niet met een zuiver elektrische aandrijflijn gelanceerd wordt, maar aanvankelijk enkel als plug-inhybride verkrijgbaar zal zijn. Dat zou dus doen vermoeden dat de volgende Volvo XC60, in tegenstelling tot wijlen de XC90, niet volledig vervangen wordt door een EV met ‘EX’-voorvoegsel.

Meer leren we later deze maand, tijdens de Shangai Motor Show. Dan geeft Lynk & Co meer beeldmateriaal en alle technische specificaties vrij in aanloop naar een Chinese lancering later dit jaar. Nadien zou de SUV in de loop van 2024 bij ons op de markt moeten komen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités