Ferrari-ricer: legendarische F40 krijgt bodykit van Japanse tuner Liberty Walk

Ferrari F40 Liberty Walk 2022

We kennen het probleem: je hebt al even een Ferrari F40 in je geklimatiseerde garage staan, maar je bent er stilaan op moe gekeken. Het liefste zou je het ding willen personaliseren met wat andere bumpers en een gave spoiler, maar zoiets vind je voor die Ferrari net niet… Of tenminste: nog niet.

Heb je al een paar Fast & Furious-films achter de kiezen, dan heb je waarschijnlijk al van ‘ricers’ gehoord. Dat is een subcultuur onder veelal Japanse autoliefhebbers, waarvan de leden niets liever doen dan de originaliteit van hun auto’s overboord te gooien in ruil voor schreeuwerige, overdadig sportieve looks. Het ziet er echter naar uit dat die ricers nu wel alle Japanse auto’s gehad hebben, en zich dan maar gaan wagen aan ons Europees erfgoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Ferrari F40 met bodykit?

Niet voor gevoelige kijkers

Het klinkt als heiligschennis, maar dat is precies wat het Japanse Liberty Walk binnenkort wil gaan aanbieden. Die tuner goot zijn saus eerder al over moderner Europees gerief zoals een BMW M4 of zelfs een Lamborghini Huracan, maar deze keer wagen ze zich dus aan de legendarische Ferrari F40. Die wordt dan voorzien van een enorme splitter onder de voorbumper een setje canards voor de hoeken, wielkastverbreders achteraan, aanzienlijk verlaagde ophanging en zelfs een nieuwe spoiler met twee vleugels. Ook de iconische klapkoplampen moeten eraan geloven want de kit bevat heldere lenzen in lichter plastic. Het eindresultaat doet enigszins denken aan een raceklare Ferrari F40 LM, maar dat is dan ook het enige originele dat je erover kan zeggen.

Ferrari F40 Liberty Walk 2022

Puristen kunnen we voorlopig nog geruststellen, want op de beelden zie je geen échte F40 die verprutst werd. Voorlopig gaat het nog om renders in aanloop naar de lancering van de kit op het Tokyo Auto Salon. Eén foto toont wel dat Liberty Walk achter de schermen een origineel exemplaar aan het verbouwen is voor de onthulling, dus gevoelige kijkers zouden we aanraden om ver weg van het internet te blijven op 13 januari. We zijn alvast benieuwd hoeveel van de pakweg 1.300 overige F40-eigenaren deze stap zullen zetten… Het gaat tenslotte maar om je investering van ruim 1 miljoen euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités