Deze Ferrari 458 Italia vangt voortaan boeven bij Tsjechische politie

Ferrari 458 Italia Politie Tsjechië 2022

De Tsjechische politie heeft een wel heel interessant persbericht de wereld in gestuurd — en jawel: dit is nog steeds Autofans. De ordediensten hebben aldaar namelijk een in beslag genomen Ferrari omgebouwd tot patrouillewagen. De prijs? “Minder dan die van een nieuwe Skoda,” aldus de Tsjechen.

Wanneer de politie een auto in beslag neemt en de eigenaar die niet meer komt ophalen, dan wordt de auto doorgaans tegen opbod verkocht. Dat is niet alleen bij ons zo, maar ook in Tsjechië. Daar plukten agenten zo’n 10 jaar geleden deze Ferrari 458 Italia van de straat, maar die vonden ze blijkbaar toch net te mooi om te laten gaan. Na de bolide eerst een decennium stof te laten vangen, besloten ze dan maar om hem om te bouwen tot politievoertuig.

Budgetvriendelijk

Lijkt je dat wat overdadig voor een land dat wij autoliefhebbers vooral kennen als de bakermat van het bescheiden Skoda, dan hebben de Tsjechische flikken goed nieuws voor je. Het totale prijskaartje om de auto in dienst te nemen blijkt namelijk lager dan wat ze anders aan een nieuwe Skoda Scala hadden uitgegeven. Zo eindigt de balans op net geen 14.000 euro, die vooral uitgegeven werd aan achterstallig onderhoud na 10 jaar stilstand en aan de ombouw naar een politieauto. De Ferrari werd daarbij in het zilver gespoten en voorzien van precies dezelfde bestickering als de gemiddelde Skoda-dienstwagen, kwestie van de herkenbaarheid te bewaren. Voorheen was de 458 Italia — hoe kan het ook anders — rood.

Tsjechië is trouwens allesbehalve het eerste land dat indrukwekkende wagens inlijft in zijn politiekorps. Zo kan je in Dubai al menig Ferrari of Lamborghini in je achteruitkijkspiegel zien verschijnen, en worden een paar exemplaren van die laatste constructeur ook in thuisland Italië ingeschakeld. Daar gebruikt de Carabinieri ook Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’s terwijl ook Spanje voor Alfa’s kiest, maar dan wel reguliere Stelvio’s. De Franse Gendarmerie verving zijn vloot aan Renault Mégane RS’en even geleden dan weer door Alpina A110’s. Intussen kwamen wij een paar jaar geleden in het nieuws omdat onze politie vijf Nissan Leafs gekocht had… Ieder z’n ding.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités