Officieel: Renault Talisman bijgewerkt (2020)

-

In Parijs werd de Talisman nog eens langs de designafdeling gestuurd. De gestrekte Fransoos is toe aan zijn midlife facelift, daarmee volgt hij de Megane en de Espace, die eerder al bijgewerkte specificaties kregen.

Geen hybride variant voor de Talisman echter, de grote berline en break doen het nog altijd gewoon met een benzine- of dieselmotor. Dat doe je met een TCe met 160 of 225 pk in het geval van de benzines, of met een Blue dCi met 160 of 200 pk bij de dieselversie.

trapje op

Renault wil de Talisman eigenlijk gewoon wat meer premium maken. Zo krijg je LED dagrijverlichting en LED-richtingaanwijzers tegenwoordig standaard in de koplamp en vullen adaptieve LED matrixkoplampen de optielijst. Achteraan smukt Renault de Talisman op met wat extra chrome, onder andere rond de achterlichten. Drie nieuwe kleuren en een setje nieuwe velgen vullen het optieblaadje verder aan.

Renault Talisman facelift (2020)

Binnenin vind je ook vernieuwde zaken terug. Zo heb je chrome accenten rond de middenconsole en krijg je vanaf de Intens-uitrusting ook een 10,3 inch groot scherm achter het stuurwiel. Renault heeft eindelijk het licht gezien en verplaatst de knoppen voor de cruise control naar een plekje op het stuurwiel, in plaats van op de middentunnel. Niet zo'n grote vernieuwing maar wel handig: bekerhouders die groter zijn, en bovendien verlicht.

Renault Talisman facelift (2020)

naar niveau 2

Veiligheid wordt ook aangepakt, met de Highway & Traffic Jam Companion. Dat is een groepsnaam voor adaptieve cruise controle die gecombineerd wordt met een rijstrookassistent. Daardoor krijgt de Renault Talisman een "niveau 2 autonoom rijden" sticker.

Renault Talisman facelift (2020)

Prijzen van de geüpdatete Renault Talisman volgen later. De wagen zal tegen de zomer bij de dealer staan. Intussen gebruik je de foto's maar om de verschillen met de pre-facelift op te zoeken.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Pol Daerden 02:13
Portrait de Pol Daerden

Vroeger ben ik nooit een Renaultfan geweest, maar aangezien ik nu sinds kort met een Clio Grandtour 1.5 diesel van 2009 rij ben ik van gedacht veranderd. Deze Talisman is nog een trapje hoger en ziet er bovendien erg goed uit. Misschien qua rijeigenschappen nog niet op het niveau van de 3 Duitse premiummerken, maar Renault en zeker deze Talisman heeft er een nieuwe potentiële klant bij.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités