Vraag: Wat is de ultieme weekendcar?

We dromen er allemaal van om op een zonnige zondagochtend de garagepoort te openen en met onze geliefkoosde wagen voor het weekend de horizon in te rijden. Echter, wat is nu een geweldige weekendwagen? Wij zochten er enkele uit en stellen de vraag aan jullie.

Als geld geen probleem is, dan maakt het helemaal niet uit, maar de meeste Autofans moeten toch iets of wat budgetbewust zijn. Daarom lijsten we een verzameling op van wagens van alle prijsklassen. Enige vereiste? Fun!

Suzuki Swift Sport

Misschien wel de minst opwindende Hot Hatch ooit gebouwd... als je op het uiterlijk afgaat. Er is namelijk een reden waarom je deze kleine karretjes met hopen kan huren aan de Nürbrugring. De Swift Sport is met zijn 136 pk dan misschien niet snel, hij is wel extreem fijn om te rijden. Een kleine rakker die spontaan een glimlach tovert op je gezicht zonder je blauw te betalen, zo hebben we ze graag.

Ford Fiesta ST

Gaan we een (prijs)trede hoger op de lader, dan kom je spontaan in het territorium van de Clio R.S., Peugeot 208 GTI en Fiesta ST. Die laatste is dé Hot Hatch van het moment en de Autofans-keuze bij uitstek. Met zijn kleine 182 pk sterke 1.6 en het bochtengedrag van een losgeslagen hond beleef je plezier in elke bocht.

Toyota GT86

Laten we de 'ook handig voor tijdens de week'-wagens even achter ons, dan komen we natuurlijk bij de GT86 uit. Met zijn heerlijk chassis, noest werkende boxermotor en smalle bandjes is dit de weekendwagenperfectie op wielen (met dunne banden dus). Spijtig dat het interieur van zo'n erbarmelijke kwaliteit is voor een wagen die toch +30.000 euro van je vraagt.

Audi S1

Hoe klinkt: vierwielaandrijving, handbak, 231 pk en een prijskaartje van net geen 30.000 euro in de oren? Heerlijk? Dan is de S1 jouw weekendwagen bij uitstek. Klein, fijn en nu al door ons verkozen tot de beste 'bang for your buck' die Audi in jaren heeft gelanceerd.

Alfa Romeo 4C

Oké, nu komen we bij de echte showstopper. Hij rijdt minder strak dan een Lotus Elise, heeft de ergonomie van een emmer zonder hendel, maar is ooh zo heerlijk om in te vertoeven. Gebruik je hem toch enkel in het weekend? Neem dan de optionele sportuitlaat. Niets beter dan je maandagmorgen starten met een pieptoon in je oren.

Nu laten we het aan jullie over. Welke wagen zien jullie als het ultieme weekendvervoer om de bochtige wegen van België onveilig te gaan maken?

Derniers articles publiés

Commentaires (20)

Laisser un commentaire
Wim 20:11
Portrait de Wim

voor mijn weekend mobiel moet het dak er af en de toeren omhoog, dus geef mij maar een oud open 911'je

Techno Patat 20:32
Portrait de Techno Patat

E36/E46 M3 of 190E 2.3 16V-cosworth als het uit eigen zak moet zijn, moet het dat niet dan een 190E Evo II! Heerlijk oldschool, veel vermorgen en rwd! Meer moet dat niet zijn!

Maar ook een Volvo 240 Turbo, 993 Carrera S of Alfa 75 3.0 V6 met de versnellingsbak van een 2.0 TS er onder (de versnellingen van de 3.0 zijn aangepast aan de VS, veeeel te lang dus! En de 2.0ts bak kan die pk's hebben :-)!) past in dat rijtje!

Annyway, het komt toch op hetzelfde neer: Weekendauto moet oldschool zijn van mij! In mijn dagelijkse auto moet ik opties en luxe hebben, in m'n weekendauto moet ik gevoel, hoorsuizingen en plezier hebben :-)! De 4c past daar wel bij, maar daar durft toch geen mens een driftje mee te zetten in een binnenwegeltje? Elke schade die je bijna doet staat gelijk aan carbonnen stukken kopen... Nee danku :p!

Nader ik de 50-60j dan droom ik nog steeds van een S600 pullman van de jaren stillekes! Alles tot en met Big Bertha zie ik me later wel in't weekend mee naar de zee of ardennen trekken...

Yannick 00:25
Portrait de Yannick

Mazda MX-5 2.0 met recaro's :-) hmm

Erwin 07:12
Portrait de Erwin

Honda S2000 - 2 liter atmosferisch VTEC - 120 pk per liter -240 pk en doorgaan tot 9000 rpm !

pappie 10:57
Portrait de pappie

een alfa 156 V6 in perfecte staat, een alfa 159 ti, een 166 V6, wellicht ook een 4c
een porsche 911 targa jaren 70, een mercedes 190 E 2.5, een jaguar xk, een discovery, honda ns 2000, bmw 325 cabrio (2 generaties terug), maserati ghibli, ferrari 458 spider,een renault R4, 2pk, een citroen DS, een volvo 850 turbo etc

chuwie 11:06
Portrait de chuwie

uit lijstje, de gt86, maar met een turbo.iets waarmee je rond de +300pk zit.

Bram 12:58
Portrait de Bram

Als geld geen factor is.... Een Donkervoort D8, of een Weissman cabrio :)

Kenny 21:14
Portrait de Kenny

Supervraag!

Als ik geen boodschappen hoef te doen: Lotus Elise, Chrysler Crossfire, ...
Als ik wel boodschappen hoef te doen: Volvo V70 T6-R (jep Patat, je weet dewelke :))
Old skool: BMW E30 320 iS (de Italiaanse M3), Porsche 911 (pre 964), Peugeot 205 GTi.

En zo kan ik blijven gaan :-)

Stealth 21:00
Portrait de Stealth

Pagani Huayra, ideaal om anoniem mee rond te toeren.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités