Nieuwe klavertjes vier: Giulietta en MiTo QV krijgen ook een facelift

Alfa Romeo Giulietta en MiTo QV facelift 2014

Na de facelift van zowel de Giulietta als de MiTo in Frankfurt vorig jaar is het nu ook de beurt aan hun sportieve broers. De twee hot hatches zullen tentoongesteld worden op het autosalon van Genève.

De Giulietta is sinds zijn introductie al een van de mooiste hatchbacks die je in België kan kopen, des te meer in zijn sportieve Quadrifoglio Verde uitvoering, hoe dun gezaaid ze ook mogen zijn. Voor modeljaar 2014 krijgt deze er 5 pk bij wat het totaal nu op 240 brengt, evenveel als in de 4C. Het sprintje van 0 naar 100 gaat nu ook wat sneller - 6,6 i.p.v. 6,8 seconden - dankzij de TCT automatische versnellingsbak met dubbele ontkoppeling.

Alfa Romeo lanceert eveneens een beperkte Launch Edition van 500 stuks die carbonnen spoilers en 18" velgen met zich mee brengt.

Alfa Romeo Giulietta en MiTo QV facelift 2014

Ook de MiTo QV kreeg een lichte facelift. De 170 paarden onder de motorkap blijven allemaal aanwezig maar zullen tegenwoordig wel iets minder drinken dankzij de nieuwe automatische TCT versnellingsbak. Nul tot honderd gaat nu ook 0,2 seconden (7,3) sneller, eveneens toe te schrijven aan de twin-clutch-technology.

Alfa Romeo zal de hete gebakjes op het autosalon van Genève voorstellen in de nieuwe matgrijze lakkleur Magnesio Grey.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Quin 12:49
Portrait de Quin

Achterkant van de Giulietta ziet er nog wat stoerder uit, mooi :)

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités