Kia EV3 geprijsd: 600 kilometer rijbereik voor minder dan 35.000 euro?! (2024)

Kia EV3 Long Range prijs 2024

Maak plaats in elektroland want Kia heeft zijn EV3 klaar. Die pakt als ‘Long Range’ uit met een ongezien grote accu voor zijn segment dus wat denk je, kleeft daar dan ook een ongezien groot prijskaartje op? Welnee, want met een beetje creativiteit past je nagelnieuwe EV3 gewoon binnen de Vlaamse EV-premie!

Het ziet er even niet rooskleurig uit voor zij die budgetbewust aan de stekker wilden gaan. De Europese Unie heeft zijn importheffingen namelijk opgetrokken voor alle in China gebouwde elektrische auto’s en jawel: daar komen flink wat betaalbare exemplaren nu net vandaan. Reken dus binnenkort maar op een meerprijs voor pakweg een MG4, maar is er dan geen hoop meer als je een beetje bruikbare EV zoekt voor relatief klein geld? Toch wel hoor, enter de Kia EV3.

Grootste rijbereik binnen EV-premie

Die Koreaanse EV heeft nu namelijk een prijskaartje gekregen — of tenminste: zijn Long Range-versie. Die pakt uit met een accu van 81,4 kWh, goed voor wel 600 kilometer rijbereik. Daar kleeft Kia een basisprijs op van 41.190 euro en voor dat geld steekt je EV3 in het 'Business'-uitrustingsniveau, met onder andere automatische klimaatregeling, infotainment met navigatie en 17-inchvelgen. Is dat niet genoeg, dan voegt de 'Earth' verwarmde voorzetels en een verwarmd stuurwiel toe voor 44.290 euro en daarboven staat de 'Business Plus' van 47.590 euro met zijn LED-achterlichten, warmtepomp en elektrisch verstelbare zetels. De 'GT Line' maakt het plaatje af met sportievere styling en een resem rijhulpsystemen voor 50.390 euro.

Kia EV3 Long Range prijs 2024

Nu horen we je echter al denken: “aan 41.190 euro valt hij toch niet binnen de Vlaamse EV-premie?" en inderdaad: die premie geldt enkel voor elektrische auto’s van minder dan 40.000 euro. Daar heeft Kia echter wat op gevonden want tot eind 2024 — zolang de premie dus loopt — geven ze een korting van de volle 2.100 euro. Dat brengt de basisprijs op 39.090 euro waarmee je niet alleen zo’n EV3 Long Range kan kopen, maar ook metalliclak kan toevoegen en toch nog 5.000 euro terugbetaald krijgen van vadertje staat. Zo haal je uiteindelijk dus een EV met 600 kilometer rijbereik in huis voor minder dan 35.000 euro… En dat doet niémand deze Kia momenteel na.

Moet het trouwens nog goedkoper, dan komt er ook een EV3 met een kleinere accu van 58,3 kWh. Die moet dan 420 kilometer rijbereik halen maar wat die zal kosten, weten we nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jan 14:16
afbeelding van Jan

Prima, ziet er goed uit.
PS : ben even beginnen kijken naar jullie filmpje op youtube maar heb het na 1 minuut afgezet wegens de irritante presenteerstijl ; ik werd er bloednerveus van. Moet die overdreven nerveuze stijl echt ? Is alles een grap (of poging tot) ? ...

bjorn 15:46
afbeelding van bjorn

Waarom zou je onder een winkelkar van de aldi 4x4 rupsbanden monteren?

Deze winkelkar hoeft geen 600km ver te komen de koffer is te klein.

En nee EVs worden niet goedkoper ze worden kleiner.
Beter nog het zijn 2de voertuigen terwijl de hoofdwagen een ice is of je 65000 neerlegde voor de Enyaq.

this 08:56
afbeelding van this

De Enyaq IV85 heb je voor een pak minder dan 65k, vergeet niet dat je kortingen krijgt. Zelfs als particulier.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws