Abarth lanceert beperkte reeks: 595 Scorpioneoro

Abarth heeft nog maar eens een beperkte reeks in het aanbod zitten. Met de 595 Scorpioneoro zet het een reeks met speciale kleuren in de etalage.

Voorlopig geen elektrische powerversies van de Abarth 595, dus dan doen de Italianen het maar met speciale reeksen. De nieuwste in de rij is de Abarth 595 Scorpioneoro. Die krijgt een comfortabele set-up, met een goudkleurig genummerd bordje in het interieur. Gelukkig is dat niet het enige dat hem onderscheidt van andere 595'jes, buitenom zie je namelijk een zwarte schorpioenlivrei, al kan je de decals ook krijgen in combinatie met Podium Blue, Racing White en Record Gray. Het dak krijgt een matgrijs geblokte-vlagmotief. Andere accenten zijn de handgrepen, spiegelkappen en spoilerlip voor- en achteraan die in matgrijs worden uitgevoerd. Dat alles wordt gecontrasteerd door de 17 inch goudkleurige lichtmetaalvelgen.

De Abarth 595 Scorpioneoro krijgt de bekende 1.4 T-Jet turbomotor onder de kap, gecombineerd met een manuele versnellingsbak. Als optie biedt Abarth een sequentiële versnellingsbak aan, voorzien van schakelpeddels aan het stuur. Deze Scorpioneoro vormt volgens Abarth een eerbetoon aan de A112 Abarth 'Gold Ring' uit 1979 en wil op die manier vooral een collectors item worden.

Om de intrede van de Abarth 595 Scorpioneoro niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, creëerde horlogemaker Breil een beperkte reeks chronograafhorloges, met ingewerkt schorpioenlogo. Zo'n collectors item gaat echter niet voor niets buiten bij de Abarth-dealer, je betaalt minimaal 26.890 euro voor je 595 Scorpioneoro. Voor de auto dan, daar zit het horloge nog niet bij inbegrepen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws