Isolation Island Concours d’Elegance: schoonheidswedstrijd voor schaalmodellen

Isolation Island concours d'élégance 2020

Als echte concours d’élégance zoals Villa d’Este of Amelia Island niet kunnen doorgaan, dan zoekt de autowereld een alternatief. Zoals het Isolation Island Concours d’Elégance, een concours voor schaalmodellen.

Nu alle auto-evenementen stilliggen, moeten ook de rijken der aarde hun bolides op stal laten in plaats van ermee naar een concours d’élégance te trekken. Bij dergelijke schoonheidswedstrijden beoordeelt een vakjury de staat en de originaliteit van klassieke auto’s. Een prestigieuze bedoening dus, die nu ook te lijden heeft onder de coronacrisis.

Maar niet getreurd: nu is er immers het Isolation Island Concours d’Elégance! Een virtueel concours d’élégance dat op Facebook wordt georganiseerd, en dat uitsluitend voorbehouden is voor schaalmodellen. En net zoals bij een echt concours gelden er ook voor Isolation Island strikte regels en categorieën. Zo mogen de schaalmodellen een schaal hebben van 1:43, 1:24 of 1:18, een maximumprijs van 350 dollar (zo’n 325 euro), en hangt er bij voorkeur een persoonlijk verhaal aan de auto vast.

Het volledige overzicht van het wedstrijdreglement en alle deelnemers die zich tot nu toe hebben aangemeld, vind je op de Facebookpagina van het Isolation Island Concours d’Elégance.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws