Koenigsegg Jesko breekt ronderecord… zonder echt te proberen [VIDEO]

Koenigsegg Jesko record 2023

Als Koenigsegg een auto bouwt, dan is dat doorgaans een snelle auto. De Jesko doet daar echter nog een schepje bovenop. Deze Koenigsegg is namelijk zo snel dat je met gemak het ronderecord breekt op een circuit, ook al was dat stiekem helemaal niet je bedoeling. Gelukkig werd het wel mooi vastgelegd op camera.

Koenigsegg pakt eigenlijk maar zelden uit met recordpogingen. Zo weten we wel welke auto het snelste van 0 naar 100 km/u sprint, van 100 km/u naar stilstand remt en zelfs de hoogste topsnelheid in z’n achteruit heeft maar het antwoordt luidt in geen geval ‘een Koenigsegg’ (wel ‘een Rimac’). De reden is simpel: de Zweden houden zich er gewoon niet zo vaak mee bezig… Tenzij ze natuurlijk compleet per toeval een recordje breken.

Maar zo’n 90% gebruikt

Tijdens wat doordeweeks marketingwerk op de Gotland Ring — minder bekend dan de Nürburgring, maar goed — heeft de Koenigsegg Jesko er namelijk het ronderecord gebroken. Dat deed de hypercar ook nog geen klein beetje, want testpiloot Niklas Lilja snelde over het 7,3 kilometer lange circuit in 2 minuten, 56 seconden en 97 honderdsten. Dat is bijna acht seconden sneller dan de vorige recordhouder, een Porsche 911 GT3 RS Manthey Racing. Hoe dat er precies uitzag van binnenin de Jesko zie je in onderstaande video en doe je het niet voor zijn rondetijd, doe het dan voor zijn hypnotiserende bestuurdersdisplay dat mee roteert met het stuur terwijl de snelheid wel perfect waterpas blijft… heerlijk.

Nu goed, ergens is het niet geheel verwonderlijk dat de Jesko een Porsche 911 GT3 RS kan verslaan, met of zonder Manthey-jasje. Zo pompt de Zweed maar liefst 1.600 pk uit zijn 5.0-liter biturbo-V8 en in dit geval ging het ook nog eens om een ‘Attack’-versie die, in tegenstelling tot de Jesko ‘Absolut’, zijn aerodynamica aanpast voor bochtenwerk in plaats van topsnelheid. Wat dit record echter zo gek maakt, is dat de testpiloot niet echt aan het proberen was om zo snel mogelijk te zijn. Zo verklaarde Lilja achteraf dat hij maar zo’n 90 procent van de capaciteit van de Jesko aan het gebruiken was, dus het kan nog sneller dan dit… En wetende dat de Gotland Ring wel eens “de kleine Nürburgring” genoemd wordt, kijken wij alvast uit naar het moment waarop de Koenigsegg daar eens gaat spelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws