Deze Dacia haalt 360 pk uit een V6-motor, maar hij is niet voor jou

Dacia Sandrider 2024

Op de lijst van buien die we niet voelden hangen: Dacia heeft zopas het doek getrokken van een auto met maar liefst 360 pk. ’t Is te zeggen, “auto,” deze Dacia Sandrider is een heuse offroadbuggy. Hij werd dan ook bedacht met een wel heel specifiek doel voor ogen.

We hoeven het je vast niet meer te vertellen: Dacia zit middenin een heuse transformatie. Waar het Roemeense merk voorheen namelijk vooral spartaanse budgetbakjes bouwde, is vrijwel elke Dacia anno 2024 overladen met zo’n avontuurlijk sausje dat je er zelfs op treurige dag terstond een glimlach van op je tronie krijgt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de nieuwe Duster en maak ons wijs dat het merk zich stilaan niet mag gaan meten met bijvoorbeeld Jeep… Al kan het natuurlijk altijd nog avontuurlijker.

Klaar voor de woestijn

Dit is namelijk de Dacia Sandrider en voor je ’t vraagt: nee, dit is geen conceptcar. Sterker nog: de Sandrider is gewoonweg gebaseerd op een conceptcar want hij lijkt als twee druppels water op de Manifesto Concept van een dik jaar terug. Dat studiemodel was echter zuiver elektrisch en dat is de uiteindelijke Sandrider niet, wel integendeel. Zo beschikt de buggy over — hou je vast — een 3.0-liter biturbo-V6, al loopt die wel op synthetische brandstof van Aramco om de wereld toch niet helemààl naar de knoppen te helpen. Het resultaat is maar liefst 360 pk aan vermogen en 539 Nm aan koppel… In een Dacia, dames en heren!

Dacia Sandrider 2024

Nu vroegen we ons bij de onthulling van de Manifesto Concept al af wat een merk als Dacia met een heuse buggy van plan was, en daar krijgen we bij dezen een antwoord op. De Sandrider is namelijk helemaal niet bedoeld voor massaproductie maar wel om deel te nemen aan het World Rally-Raid Championship van 2025, waar bijvoorbeeld de Dakar Rally deel van uitmaakt. Dat betekent dat je dit knotsgekke apparaat jammer genoeg niet zelf zal kunnen kopen, al zegt dit natuurlijk wel het één en ander over waar Dacia als merk naartoe gaat. Kortom: bereid je voor op een nog sterkere focus op lifestyle bij de immer budgetvriendelijke modelletjes van het merk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws