SsangYong terug te koop: investeerder Edison Motors trekt staart in

SsangYong Korando e-Motion 2022

SsangYong staat terug te koop — inderdaad, niet een SsangYong maar wel het SsangYong. De constructeur had namelijk even geleden een investeerder gevonden om hem uit zijn financiële leiden te verlossen, maar nu die de stekker toch weer uit de overname trekt, is het merk terug op de markt.

Het is al langer geen geheim: het gaat niet helemaal voor de wind met SsangYong. Daarom ging de huidige eigenaar, Mahindra & Mahindra, vorig jaar al op zoek naar een nieuwe investeerder, en die vonden ze in de vorm van het — eveneens Koreaanse — Edison Motors. Die busbouwer zou het merk met ingang van april overnemen, maar dat lijkt nu toch niet door te gaan.

225 miljoen

Volgens het rehabilitatieplan van SsangYong moest Edison Motors namelijk een eerste aanbetaling voor de overname uitvoeren op 25 maart. Dat heeft de investeerder niet gedaan, en in de plaats zouden ze gevraagd hebben om de vergadering waarin het plan — en dus de overname — door de schuldeisers zou worden goedgekeurd uit te stellen. Die ging normaal gezien plaatsvinden op 1 april, maar een nieuwe datum werd nog niet vastgelegd. Het ziet er dus naar uit dat Edison Motors zijn kans om SsangYong over te nemen uit handen geeft.

SsangYong J100 Teaser 2021

Hoe het nu verder moet met SsangYong is niet helemaal duidelijk, al laat de constructeur wel weten dat het tegenwoordig in betere papieren zit dan pakweg een jaar geleden, wanneer de onderhandelingen met Edison Motors opstartten. Zo zou een gloednieuwe SUV, die voorlopig onder de noemer J100 door het leven gaat, klaar zijn voor productie en staat er ook een nieuwe fabriek in Saoudi-Arabië te popelen om op te starten. Bovendien heeft SsangYong in de tussentijd zijn eerste EV gelanceerd in de vorm van de Korando e-Motion. Volgens verschillende bronnen had Edison Motors zo’n 225 miljoen euro over voor de constructeur, dus indien je zoiets achter de hand hebt: ga ervoor!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 14:33
afbeelding van Adriaan

Ja lap, echt waar, had je dat nu vroeger gezegd geen probleem, maar kheb net mijn laatste 225 miljoen cash gebruikt voor het opkopen van russische jachten die in beslag genomen zijn... Meer geluk volgende keer...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws