Supernanny: Hyundai bedenkt autonome kinderwagen

Hyundai MobED 2021

Hyundai heeft de MobED onthuld, een piepklein, modulair, elektrisch platformpje. Het apparaat kan dienstdoen als pakketbezorger, cameraman of mobiel informatiedisplay maar bijvoorbeeld ook als zelfrijdende kinderwagen. Want wie heeft er tegenwoordig nog tijd en zin om zijn kroost rond te duwen…

Bij Hyundai zijn ze niet vies van een out-of-the-box mobiliteitsoplossing. Amper een maand geleden deden ze bijvoorbeeld al hun plannen voor vliegende Ubers uit de doeken maar deze keer bekijken de Koreanen het wat kleinschaliger. Maak kennis met de Mobile Eccentric Droid, of MobED voor de vrienden.

Opsporingsbericht

Hyundai’s uitvinding bestaat uit een elektrisch voertuigje van 67 centimeter lang, 60 centimeter breed en 33 centimeter hoog dat naar wens kan voorzien worden van opzetstukken — het ene al geloofwaardiger dan het andere. Onderhuids ligt een accu van 2 kWh waarmee het toestel zo’n vier uur autonoom kan rondrijden. De wieltjes kunnen bovendien individueel draaien, stijgen en zakken, wat er volgens Hyundai het ideale cameraplatform van maakt. Of de ideale kinderwagen, want in het filmpje zien we de MobED ook op eigen houtje denderen met een kinderdrager er bovenop.

Al zouden we de betrouwbaarheid van Hyundai’s nieuwe uitvinding toch eerst even willen testen zonder baby aan boord, want als de MobED wil kan hij wel 30 km/u halen. Snel genoeg dus om er met je kroost vandoor te gaan — we zien het opsporingsbericht al voor ons. Gelukkig gaat het nog maar om een concept dat de constructeur ontwikkelde voor de Consumer Electronics Show in Las Vegas, begin volgende maand.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws