Museumtip: 100 jaar Mazda in Autoworld Brussel

100 jaar Mazda Autoworld

De Japanse constructeur Mazda blaast dit jaar 100 kaarsjes uit, en dat zullen we geweten hebben. Vanaf vandaag loopt er in het Brusselse museum Autoworld een overzichtstentoonstelling met 16 auto’s uit Hiroshima.

In het Jubelpark kun je vanaf vandaag tot en met 13 december terecht voor een overzichtstentoonstelling van de Japanse constructeur Mazda. Die wordt dit jaar 100, al begon de geschiedenis van het Japanse merk enigszins anders.

100 jaar Mazda Autoworld

Mazda begon immers als kurkproducent, maar schakelde na de Tweede Wereldoorlog over op gemotoriseerde voertuigen. In 1960 volgde met de R360 de eerste echte auto. In de tentoonstelling in Autoworld is er uiteraard plaats voor de beginjaren van Mazda als automerk, met onder meer een Luce Coupé Rotary uit 1969. Andere legendarische modellen als de MX-5, RX-7 en de bolhoed-121 mogen uiteraard niet ontbreken.

100 jaar Mazda Autoworld

Verder is er nog heel wat aandacht voor de racegeschiedenis van het Japanse merk, en voor de bijzondere technologie van de wankelmotor. Het pronkstuk van de tentoonstelling is dan ook ongetwijfeld de Mazda 787B die in 1991 de 24 Uren van Le Mans won. Op zondag 18 oktober is er tot slot nog een speciale Cars & Coffee voor het museum met bijzondere aandacht voor Mazda’s van meer dan 25 jaar oud en voor de MX-5.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws