Hebbeding: Garage Italia lapt deze oude Fiat Panda 4x4 op

Garage Italia Fiat Panda 4x4 Panderis

Het geesteskind van Lapo Elkann, kleinzoon van Gianni Agnelli, neemt familiegeschiedenis onder handen.

Garage Italia is de creatieve speeltuin van Lapo Elkann, kleinzoon van Gianni Agnelli en broer van huidig Fiat-bestuurder John Elkann. In zijn speelhoek herwerkt Lapo wel vaker familiegeschiedenis, zoals vorig jaar nog de Fiat 500 Spiaggina.

Garage Italia Fiat Panda 4x4 Panderis

Nu zette de rebelse kleinzoon van de Agnelli’s zijn tanden in een ander oermodel van Fiat: de Panda 4x4. Toen de Italianen hun brave grazer destijds voorzagen van vierwielaandrijving, ontpopte die zich spontaan tot dartele berggeit en verzilverde hij een plaats in de geschiedenisboeken van het merk.

Garage Italia Fiat Panda 4x4 Panderis

Verrassing: Garage Italia liet de verbrandingsmotor achterwege. In plaats daarvan kwam een bescheiden elektromotor, die de topsnelheid beperkt tot 114 km/u en deze elektrische Panda zo’n 100 kilometer ver brengt. Opladen duurt, afhankelijk van je aansluiting, 3 tot 8 uur. De vierwielaandrijving bleef wel overeind.

Garage Italia Fiat Panda 4x4 Panderis

Tot slot: dit is niet de enige Fiat Panda die Garage Italia onder handen neemt, maar de eerste uit een reeks van vijf. Deze Panda heet ‘Panderis’, en kreeg van de Italiaanse textielproducent Vitale Barberis Canonico een opgefrist interieur. Hebbeding, of niet?

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws