Gek of geniaal: Tesla-tuner biedt ronde versie van Yoke-stuur aan

Tesla Model S Yoke Replacement 360 2022

Tesla is niet vies van een ongebruikelijk accessoire, maar wanneer ze hun ‘halve’ Yoke-stuur voorstelden zijn ze misschien toch iets te ver gegaan. Zo ver zelfs dat een Tesla-tuner nu een ronde versie van de Yoke op de markt brengt… Die op zich een afgesneden versie wou zijn van een rond stuur.

We herinneren het ons nog alsof het gisteren was, de onthulling van Tesla’s Model S-facelift. Dat heeft niets met de uiterlijke aanpassingen aan de auto te maken — want die zijn eigenlijk best bescheiden — maar wel met het bizarre stuurwiel dat toen opdook in de eerste foto’s. Dat stuur was namelijk geen ‘wiel’ meer maar eerder een afgekapt, vierkantig vliegtuigknuppel-geval. Aangezien die naam niet echt lekker bekte noemde Tesla zijn nieuwe stuur de ‘Yoke’ en ze meenden het wel degelijk serieus.

Yoke 360

Wij kregen de Yoke nog niet als optie in het gamma maar in de VS rijden er wel al Model S’en mee rond, wat leidt tot een aantal interessante video’s. Door zijn gebrek aan een bovenrand is het stuurwiel volgens heel wat gebruikers namelijk ronduit irritant om scherpe bochten mee te nemen of om mee te manoeuvreren. Daar heeft Tesla-tuner T Sportline dan maar het meest logische antwoord ooit op geboden: een stuur in de stijl van de Yoke, maar dan wél weer helemaal rond. Het is te zeggen: de onderkant vertoont nog steeds hetzelfde hoekige design maar bovenaan krijgt hun “Yoke Replacement 360” gewoon een rand.

Tesla Model S Yoke 2021

Om je gehalveerde Tesla-stuur te vervangen door het niet-gehalveerde exemplaar moet je wel flink in de buidel tasten: bij T Sportline vragen ze minstens 2.290 dollar — omgerekend iets meer dan 2.000 euro — voor de 360°-Yoke. Je kan je fout bij het bestellen van een Model S met Yoke dan ook niet gewoon goedmaken door een standaardstuur op te pikken van de tweedehandsmarkt, want zelfs de richtingaanwijzers en ruitenwisserbediening zitten in de Yoke geïntegreerd…

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 13:47
afbeelding van andre123

alles om de aandacht op ons te vestigen volgens musk,desnoods een afgevlakt wiel.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws