Irmscher Insignia iS3 is Opel op steroïden

Opel Insignia Irmscher iS3 2021

Opel-huistuner Irmscher heeft zich nog eens over de Insignia ontfermd. Hoewel we enkel virtuele plaatjes te zien krijgen, mogen we volgens de tuner rekenen op verbeterde aerodynamica, echt koolstofvezel en een motor opgevoerd naar 300 pk.

Dat tuning zich niet hoeft te beperken tot supercars en premiummerken, dat weten we al langer dan vandaag. Zo hield Abt zich even geleden bezig met de Cupra Leon, toonde Mountune ons een opgevoerde Focus ST en nam AC Schnitzer zelfs de elektrische Mini Cooper al onder handen. Ook Irmscher mogen we daarin niet vergeten, want zij voegen opnieuw een aangepaste Insignia aan hun lijn van getunede Opels toe.

Opel-touringwagen

Volgens Irmscher is hun interpretatie van de Insignia geïnspireerd op de zogenaamde touring cars van weleer, raceauto’s die zich baseerden op doodnormale productiewagens. Daartoe wordt de Insignia iS3 voorzien van lager bumperwerk, 20 inch lichtmetalen velgen en een flinke spoiler uit koolstofvezel. Bovendien werd de ophanging met een drietal centimeter verlaagd en werd de motor opgevoerd tot een vermogen van 300 pk.

Opel Insignia Irmscher iS3 2021

Onderhuids bouwt de Irmscher-Insignia verder op de GSi-variant van het model, die in onaangepaste vorm 230 pk uit zijn 2.0-literblok haalt. Voor de standaard-GSi betaal je bij Opel minstens 50.950 euro. Wat de door Irmscher gekietelde versie meer moet kosten is nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws