ABT zit niet stil: Audi Q8 TFSI e nu goed voor 530 pk

ABT Audi Q8 TFSI e 2021

De Duitse tuner ABT Sportsline laat de Audi’s niet gerust. Nu is de Q8 met stekker aan de beurt. De plug-inhybride Q8 TFSI e is na de ABT-behandeling goed voor 530 pk.

Normaal gezien rolt de Audi Q8 60 TFSI e in de Slovaakse fabriek van de band met 462 pk. Dat vermogen haalt Ingolstadt uit een 340 pk en 450 Nm sterke 3.0 V6 TFSI, gecomplementeerd door een elektromotor. ABT Sportsline neemt de verbrandingsmotor onder handen en drijft het vermogen op naar 408 pk en 500 Nm. Het systeemvermogen komt daardoor uit op 530 pk, aldus de Duitse tuner, die meegeeft dat er ook voor de 55 TFSI e een preparatiekit klaarligt.

ABT Audi Q8 TFSI e 2021

Daarnaast heeft ABT Sportsline nog wat koetswerkonderdelen uitgewerkt voor Audi’s SUV-coupé. Het gaat om wat extra onderdelen voor de voorbumper, de achterbumper, de zijschorten en de sleuven achter de voorste wielkasten. Die kun je als een volledig Aero Package bestellen, of zelf de onderdelen afzonderlijk mixen en matchen.

Tot slot zijn er nog enkele specifieke velgen: er zijn telkens twee soorten sets in de formaten 22 duim en 23 duim. Hier kun je steeds kiezen uit een afwerking in glanzend of mat zwart.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws