Size matters: BMW M2 pronkt met zijn spoiler op sociale media

BMW M2 Teaser 2022

Hoort toe, BMW M-fanaten, want de broekzak-M komt stilaan onze richting uit. Dat krijgen we nu ook officieel te horen van de Beiers zelve, of dat lezen we tenminste op hun Instagram-profiel. Daar laten ze de M2 nu zien met een stoer spoilertje op zijn klep.

De teaserafdeling van BMW heeft het druk deze tijd van het jaar. Gisteren kregen we namelijk nog winterbeelden van de aankomende iX1 te zien, maar dat is niet het enige Beierse model waar we op zitten te wachten. Ook de M-divisie werkt aan nieuw gerief, zoals 's werelds eerste M3 Touring en een CSL-versie van de M4, maar ook een nieuwe M2. Die laatste mogen we nu voor het eerst aanschouwen, op sociale media dan nog. Met de 'M' van 'Modern'...

De puurste M?

BMW M heeft namelijk een koppel foto's van de nieuwe M2 op zijn Instagram-account geplaatst, die volgens de bijgevoegde tekst staat te wachten op zijn onthulling. Wanneer die onthulling plaats zal vinden, wisten ze nog niet te vertellen. Uit het beeld kunnen we alleszins opmaken dat de M2 volgens de traditie aanzienlijk verbrede wielkasten krijgt, en geschoeid staat op de gekende, bronzen sterrenvelgen. Vooral de achtervleugel wordt echter onder de aandacht gebracht met een tweede, ingezoomde foto, en we snappen best waarom. De M2 lijkt zijn kleinere formaat namelijk te gaan compenseren door middel van wat meer opvallend spoilerwerk.

Veel valt er echter niet te compenseren, want als we de M-geruchtenmolen mogen geloven zou deze kleinste telg maar liefst 450 pk naar zijn achterwielen sturen. Die moet hij halen uit het gekende 3.0-liter zes-in-lijnblok, dat bijvoorbeeld ook al in het vooronder van de M3 ligt maar evengoed de 240i — de huidige topversie van de 2 Reeks — aandrijft. Dat je die motor in combinatie met een automaat kunt krijgen is inmiddels geen verrassing meer, maar hier en daar wordt ook gefluisterd over een manuele zesbak. Dat belooft dus Freude am Fahren in zijn puurste vorm te worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws