Mercedes T-Klasse: Duitse Kangoo-neef wordt volgende maand onthuld

Mercedes T-Klasse Teaser 2022

Bij Mercedes-Benz gaat volgende maand het doek van een gloednieuwe personenbus. Al is “gloednieuw” misschien niet het juiste woord, want het grootste deel van zijn carrosserie en techniek leerden we al in een andere hoedanigheid kennen. De nieuwe T-Klasse bouwt namelijk verder op een gekende samenwerking met Renault.

Of je het nu wil of niet: de autowereld heeft zijn personenbusjes meer dan ooit nodig. Naarmate de gemiddelde constructeur zijn MPV’s genadeloos overboord gooit, blijven de ruimtezoekers namelijk achter met een aanbod aan vooral ludospaces — bestelwagentjes met manieren, zeg maar. Als één van de grondleggers van dat segment dan ook nog eens beslist om zijn exemplaren enkel meer met elektromotoren uit te rusten, dan wordt het al helemaal een interessante markt. Daar moet deze T-Klasse dus een graantje van meepikken, en dat doet hij in een gekend jasje.

V-Klasse-filosofie

Mercedes heeft namelijk een teaser van zijn nieuwe personenbus de wereld in gestuurd, en die weet voorlopig nog vakkundig te verbergen wat we eigenlijk al lang weten. Dat is dat de T-Klasse, zoals die gaat heten, verder bouwt op de basis van de Mercedes Citan, en die is op zijn beurt dan weer sterk gebaseerd op de Renault Kangoo. Dat deze gezinswagen als T-Klasse door het leven gaat in plaats van als Citan heeft dan weer alles te maken met zijn aankleding, want de nieuwkomer moet aan de wensen van een hoogstaander clientèle gaan voldoen. Een beetje wat de Mercedes V-Klasse van de Vito onderscheidt dus, maar dan in een compacter formaat.

Mercedes EQT Concept 2021

Trek je de familielijn dus door tot de Renault Kangoo, dan merk je dat die binnenkort een elektrische versie in de catalogus krijgt. Ook Mercedes belooft van zijn T-Klasse een variant op stroom, die dan onder de noemer EQT door het leven zou gaan. Daar toonde de constructeur eerder al een studiemodel van, en daar herkennen we — los van het typische EQ-neusje — zowel de Mercedes Citan als de Renault Kangoo in. Photoshop dus even mentaal de neus uit dit nieuwe teaserplaatje op de EQT Concept, en je krijgt al een beeld van hoe de T-Klasse eruit zou kunnen zien. Uitsluitsel krijgen we op 26 april, wanneer Mercedes er finaal het doek van trekt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws