Toyota bevestigt: GR Corolla komt er deze week aan... in Amerika

Toyota GR Corolla teaser 2022

Na ettelijke van de subtielste teasers krijgen we eindelijk bevestiging: Toyota brengt een GR-versie van de Corolla op de markt. Die wordt later deze week nog onthuld, maar de Europese importeurs reppen daarover voorlopig nog geen woord…

In de VS heeft Toyota de onthullingsdatum van de GR Corolla eindelijk bekend gemaakt. De Japanners plaagden er al maanden op de meest subtiele manieren op los, waarbij het model bijvoorbeeld al stiekem in de achtergrond van een Instagram-foto te zien was of zelfs een rol kreeg in iets wat aanvankelijk gewoon een geinig promofilmpje over de GR86 leek. Alle teasers beperkten zich echter tot de Amerikaanse markt, en dat lijkt ook het geval te worden voor de onthulling.

Payback

Op 31 maart trekt de Amerikaanse Toyota-importeur namelijk het doek van de GR Corolla. Ter voorbereiding worden we alvast getrakteerd op twee extra plaagplaatjes, waarbij het ene een luchthapper in de zijvleugel toont en het andere een dorpel met de naam ‘GR Four’ erin gestanst. Dat bevestigt dus nog eens dat deze snelle Corolla een gelijkaardige vierwielaandrijving meekrijgt als zijn Yaris-broertje, en ook de motor zou wel eens dezelfde kunnen worden. Een eerdere teaser toonde namelijk ‘G16’ op het bestuurdersdisplay van de auto, wat moet verwijzen naar de motorcode van de 1.6-liter driecilindermotor met 261 pk die ook in het vooronder van de GR Yaris ligt.

Toyota GR Corolla teaser 2022

Of we aan deze kant van de Oceaan veel met deze informatie zijn, is nog maar de vraag. Aangezien de onthulling enkel betrekking lijkt te hebben op de Amerikaanse markt, zou het namelijk wel eens kunnen dat we deze GR Corolla in Europa aan ons zien voorbijgaan. Dat zou voor de Amerikanen dan een vorm van payback kunnen zijn: zij moeten het daar namelijk zonder GR Yaris stellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws