Toyota plaagt erop los met extreme GR Yaris en GT3 Concept

Toyota GR GT3 Concept teaser 2022

In aanloop naar de Tokyo Motor Show heeft Toyota een paar teaserbeelden de wereld in gestuurd, en dat zijn niet de minste. Naast een blijkbaar nog gekkere versie van de GR Yaris krijgen we ook een GT3-racer te zien met een opvallend lange motorkap en een vooralsnog onbekend silhouet.

De Tokyo Motor Show is naar aloude gewoonte het feest van de Japanse onthullingen. Na een jaartje afwezigheid door een zeker coronavirus zijn Nissan, Mazda, Toyota en consorten terug van de partij op het salon, waar die laatste alvast belooft te gaan uitpakken met sportief materiaal. Toyota laat namelijk al wat eerste plaagplaatjes zien van twee nieuwkomers die het gaat meenemen naar Tokyo.

GR of GRMN?

De eerste foto toont een bekend gezicht, maar dan met een iets dynamischer petje op. We zien namelijk een Toyota GR Yaris voorzien van een extra luchthapper in de motorkap, een schijnbaar lagere voorbumper en een uit de kluiten gewassen spoiler op het achterklepje. De Japanners spreken zelf over een “volledig getunede” GR Yaris, wat doet vermoeden dat niet alleen het uiterlijk maar ook de 1.6-liter driecilinder onder handen genomen wordt. Die hoest al 261 pk op in zijn huidige vorm, maar Toyota was in het verleden al niet schuw van een supercharger op een klein motorblokje… Wat denk je, brengen ze de onuitspreekbare ‘GRMN’-naam terug naar de Yaris?

Toyota GR Yaris teaser 2022

Het tweede beeld toont iets helemaal anders, en zouden we zonder enige voorkennis zelfs niet als een Toyota bestempelen. De GR GT3 Concept bovenaan wijkt namelijk af van wat we van de constructeur gewend zijn en lijkt in de plaats daarvan bijna het silhouet van een Mercedes-AMG GT aan te nemen. We kunnen er dus alvast zeker van zijn dat hier niet gewoon Supra-gewijs een BMW Z4-chassis onder schuilt. In de plaats daarvan geeft Toyota mee dat dit studiemodel volledig gefocust is op de racerij, al kunnen we maar hopen op een straatversie. Hoe dan ook zijn we al benieuwd wat voor vuurwerk dit zal geven… Afspraak van 14 tot 16 januari in Tokyo!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws