Honda zwaait NSX uit met Type S

Honda NSX Type S 2021

Na een carrière van ruim vijf jaar mag de Honda NSX op pensioen. De hybride supercar krijgt nog een speciale afscheidsreeks in de vorm van deze Type S, die beperkt is tot 350 stuks.

De Honda NSX, de iconische naam uit de jaren 90, kreeg in 2016 een opvolger. Deze keer in de vorm van een hybride, met drukgevoede V6 centraal achterin en maar liefst drie elektromotoren. Maar deze keer slaagde de hybride Honda er niet in om een even onuitwisbare indruk achter te laten als zijn illustere voorganger. Toch verdient hij voor zijn pensioen nog een gepast eresaluut.

Honda NSX Type S 2021

Dat komt er in de vorm van de NSX Type S. Die krijgt meer vermogen en een scherper rijgedrag, zo beloven de Japanners. Meer details geven ze nog niet vrij, maar het vermogen overschrijdt wellicht de 600 pk aangezien de modale NSX 581 pk produceert. De exacte specificaties weten we volgende week, want op 12 augustus wordt deze NSX Type S voorgesteld op de Monterey Car Week.

Honda NSX Type S 2021

Wie een van de 350 exemplaren op de kop wil tikken, zal veel geluk moeten hebben. Of in de Verenigde Staten moeten wonen: de Amerikanen krijgen 300 stuks toegewezen, 30 stuks zijn bedoeld voor thuisland Japan. Buiten die twee markten worden de 20 overige exemplaren dus behoorlijk exclusief materiaal.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws