Mercedes plugt lustig door: GLA & CLA aan de plug-in (2020)

Mercedes CLA Plug-in GLA

Mercedes wil haar spierballen in de bedrijfswereld ook in 2020 laten rollen, waardoor het in een sneltempo haar modellen aan de stekker hangt. De A-Klasse en A-Berline hadden we al met stekker, nu komen daar GLA, CLA Coupé en CLA Shooting Brake bij.

Volg je Autofans al wat langer, dan is het je zonder twijfel al ter ore gekomen dat Mercedes tegen volgend jaar zowat al haar modellen aan de stekker wil hangen. Waardoor elk model in de line-up kan schermen met een plug-inaandrijving. Denk maar aan de E-Klasse (VIDEO) en C-Klasse (RIJTEST) maar ook de kleintjes kunnen niet ontbreken natuurlijk.

Plug-in-Shooting Brake

Zo kon je de A-Klasse hatchback en A Berline al krijgen in een 100% aftrekbare plug-invariant (VIDEO HIER), daar komt nu gezinsuitbreiding bij. Mercedes laat namelijk weten dat je daar binnenkort de GLA, CLA Coupé en CLA Shooting Brake bij kan parkeren. Geen seconde te laat, want uit de bedrijfswereld horen we wel meer de vraag naar zo'n 100% aftrekbare CLA Shooting Brake.

Hoewel Mercedes de specificaties nog niet heeft vrijgegeven van het trio, moet je niet al te ver gaan zoeken. Het lijkt namelijk aannemelijk dat Mercedes de aandrijflijn van broeder A-Klasse 250e over zal nemen. Het gaat dan over een 1.3-liter turbobenzine van 160 pk die hulp krijgt van een 100 pk sterke elektromotor. Gekoppeld aan een 8-trapsautomaat is die aandrijving goed voor 218 pk en 450 Nm koppel. De accu van 15.6 kWh moet dan weer zorgen voor een theoretische elektro-range van 60 kilometer.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws