Hyundai tovert nieuwe i20 op het toneel

hyundai i20 2020 geneva teaser

Het is de dag van de verschetste afbeeldingen van automodellen. Want behalve Skoda vanmorgen, laat nu ook Hyundai een nieuw model zien in getekende vorm. Ook gisteren hadden we al een Koreaanse teaser, maar dan van Kia.

Hyundai heeft wel wat te vernieuwen, want de huidige i20 gaat alweer mee sinds 2014. Toen was de wagen een bijna-revolutie in Hyundailand, met een C-stijl die leek te verdwijnen waardoor de koets er dynamischer uit kwam te zien.

Alweer de C

Maar alles went, dus ook die zwarte C-stijl. Het is dan ook opvallend dat Hyundai net dat stuk van de auto kiest om in de kijker te zetten bij het nieuwe model. Op de teaser zien we een scherpe hoek in de C-stijl, even scherp als in de koplampen. Die omringen het brede rooster, dat later ook op andere modellen zal worden geïntroduceerd. Ook achteraan onderscheiden we scherpe achterlichtblokken. Het mag allemaal wat minder rond, volgens Hyundai.

hyundai i20 2020 geneva teaser

Binnenin zou de digitalisering haar intrede doen in de i20. Zo krijgt de wagen een digitaal instrumentenbord met aansluitend een infotainmentscherm. Allebei de schermen meten 10,25 inch, aldus nog Hyundai. Hoe dat er in het echt gaat uitzien, kom je begin maart tijdens het autosalon van Genève te weten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws