Bedankt, China: BMW 3 Reeks facelift lekt langs Chinese overheid

BMW 3 Reeks facelift gelekt Wilco Blok 2022

Zin om een nieuw model al te zien voor het gelanceerd wordt? Simpel: ga eens op de site van het Chinese Ministerie voor Industrie en Informatietechnologie kijken. Dat moet Wilco Blok ook gedacht hebben, en toen kwam hij er deze beelden van een gefacelifte BMW 3 Reeks tegen…

De Chinese overheid neemt het blijkbaar niet altijd even nauw met embargo’s. Zo kregen we via hun Ministerie voor Industrie en Informatietechnologie even geleden al beelden te zien van een nog niet onthulde Audi Q6, en verscheen er nog eerder een elektrische versie van de BMW 3 Reeks, genaamd i3, op de website. Dat waren allemaal auto’s die binnen de grenzen van de Chinese markt blijven, maar nu zijn in diezelfde database plots beelden opgedoken van een model dat misschien een stuk relevanter voor ons kan zijn. En het is opnieuw BMW die het Ministerie op de vingers mag tikken.

5 Reeks in ’t klein

Autospion Wilco Blok wist namelijk fotomateriaal op te vissen dat een facelift voor de BMW 3 Reeks lijkt te tonen. De auto in de beelden is namelijk duidelijk als dusdanig te herkennen, maar vertoont vooral frontaal een aantal opvallende wijzigingen. Zo zijn de koplampen nieuw, krijgt de bumper een grotere luchthapper en wordt de grille voorzien van een bredere omkadering. Ook met de invulling ervan is trouwens iets vreemds aan de hand, want op sommige foto’s maken de traditionele, verticale lamellen plaats voor platte streepjes. Groeien lijken de niertjes echter niet te doen, dus als we deze beelden mogen geloven gaat de reguliere Dreier zijn M-broertjes na de facelift niet achterna. Met die plattere verlichting lijkt hij zelfs eerder aansluiting te zoeken bij de huidige 5 Reeks.

Achteraan merken we op het eerste gezicht minder wijzigingen op, al werd de bumper wel onder handen genomen. De auto’s in de beelden werden allemaal voorzien van een M-pakket, en dat lijkt bij de facelift een duidelijker afgetekende diffuser toe te voegen. Bovendien groeit het grijze paneel daarrond terug een slagje, maar het opvallendste zijn die uitlaten. Op onze 3 Reeksen zonder zescilinder zijn we namelijk nog echte, ronde pijpjes gewend maar hier worden die weggestoken achter chromen eindstukjes terwijl het toch om vierpitters lijkt te gaan. Het moet echter gezegd dat dat momenteel al één van de verschillen is tussen de Europese en de Chinese 3-Serie, dus het kan best zijn dat ook deze beelden zaken tonen die bij ons anders zullen zijn. Wanneer we precies uitsluitsel krijgen is nog niet gekend, maar ook bij ons zou de 3 Reeks vermoedelijk nog dit jaar een facelift mogen ontvangen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws