Dit is de BMW i4 M50 met 530 elektro-pk's

Het elektrische alternatief voor de BMW M3? Dat wordt deze i4 M50. Een 530 pk sterke elektrosedan die op 1 juni debuteert maar nu al een korte verschijning maakt op het internet.

In maart onthulde BMW de eerst details van haar i4, een elektrische sedan die het moet gaan opnemen tegen pakweg de Tesla Model 3. Dat er een straffe versie met 530 pk op de planning stond was duidelijk. Vanaf vandaag weten we ook hoe die "i4 M50" er uit komt te zien. Met dank aan een verdwaalde foto op Instagram die spoedig werd verwijderd.

Performance

Een grote verrassing is het uiterlijk niet geworden. In die zin dat de i4 M50 de styling van de reguliere i4 overneemt en er een M-sausje over giet. Je kan je natuurlijk afvragen of een elektrische auto nood heeft aan grote valse koelsleuven vooraan, al moet je toegeven dat het de sedan staat. De satijn blauwe lak staat 'm trouwens ook wonderwel. De neusgaten, die krijgen een M-logo opgespeld. Nu goed, al draagt een aap een gouden M-ring...

Hoewel we het hier maar doen met een verdwaalde foto vanop het internet, hebben we best al wat info over deze M50. Zo zal de strafste M-Performance-rakker teren op een krachtbron (hoogstwaarschijnlijk twee elektromotoren) van 530 pk. Daardoor moet de elektrische knaap in amper 4 seconden naar de honderd vliegen vanuit stilstand. Of anders gezegd: deze i4 M50 is een rechtstreekse rivaal voor de in eigen huis ontwikkelde M3 berline. In de wandelgangen staat de onthulling voor deze i4 M50 gepland voor 1 juni. Of hij uiteindelijk door het leven zal gaan als "M50" is trouwens ook nog niet duidelijk. We houden je op de hoogte!

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
this 17:00
afbeelding van this

Zeker dat het valse koelsleuven zijn? De remmen moeten toch ook afgekoeld worden of niet?

Yvesw 09:13
afbeelding van Yvesw

This: Er is inderdaad een klein stukje van de "luchtinlaat" daadwerkelijk een koelsleuf, al de rest is puur gesloten plastic (idem voor de grille).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws