Hyundai Ioniq PHEV en EV krijgen eind dit jaar nog update (2019)

hyundai ioniq facelift leak

Die update zal ongetwijfeld uitpakken met gegroeide batterijen om ook in 2020 nog relevant te zijn op de plug-in- en EV-markt.

Het meest complete aanbod op vlak van alternatieve aandrijving zal je dit jaar bij Hyundai vinden op het autosalon van Brussel. Want hybride, plug-inhybride, EV én waterstof, ze hebben het allemaal. De Kona EV, die teert op een accupakket van 64 kWh waardoor al lang werd aangenomen dat zijn stalgenoot Ioniq EV een update zou krijgen. Die doet het momenteel namelijk met en accupakket van 28 kWh. Dankzij gelekte informatie hebben we nu een zicht hoe die update er juist uit zal zien.

Hyundai opteert er namelijk voor om haar range de diversifiëren. Of in mensentaal: de Ioniq facelift die eind dit jaar voorgesteld zal worden mag het met een accupakket doen van 38,3 kWh. Waarom niet dat exemplaar van 64 kWh onderin lepelen? Om zo elektrische auto's op twee verschillende prijsniveaus aan te kunnen bieden. Slim gezien van de Zuid-Koreanen.

Ogen op plug-in

Interessanter zal de evolutie voor de plug-inhybride zijn. Die doet het momenteel met een accupakket van 9,8 kWh en het wordt aangenomen dat de batterijen wat zullen groeien om ook de komende jaren fiscaal interessant te blijven voor bedrijven. Informatie daarover lekte echter niet.

Tenslotte zal de Ioniq facelift profiteren van een nieuwe grille, lichtsignatuur en velgendesigns. Zoals we gewend zijn van een facelift.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws