Aston Martin levert safety en medical car voor Formule 1

Aston Martin F1 safety car 2021

25 jaar lang leverde Mercedes de safety en medical car voor de Formule 1. Dit seizoen zal het merk met de ster voor het eerst sinds 1996 die opdracht delen. Want ook Aston Martin doet haar duit in het zakje. Met de Vantage als safety car en de DBX als medical car. Racen op zondag, verkopen op maandag?

Ben je niet geheel thuis in de Formule 1-wereld, dan geven we even snel een update. In 2021 zal Aston Martin na meer dan 60 jaar terug deelnemen aan de Formule 1. Met een Mercedes-motor achterin én Sebastian Vettel en Lance Stroll als huispiloten. Al heeft het Britse merk er voor gezorgd dat het zich nog wat meer in de spotlight kan rijden. Want voortaan zullen zowel Mercedes als Aston Martin de "veiligheidsauto's" aanleveren voor de koningsklasse.

Vantage en DBX

Op zondag 28 maart, tijdens de GP van Bahrein, mag Aston Martin debuteren met een safety en medical car voor de wedstrijd. Klinkt misschien niet zo speciaal maar vergeet niet dat Mercedes al sinds 1996 onafgebroken hofleverancier was. Plots een Aston Martin voor zien rijden kan dus overkomen als een shock voor Formule 1-fans. De safety car van dienst is een aangepaste Vantage. De 4-liter V8 voorin (van Mercedes trouwens) is goed voor 525 pk en 685 Nm, de automaat werd een stuk strakker afgesteld. Onderhuids werden zowel de stuurinrichting als de ophanging aangepast. Zonder twijfel neemt de Vantage een hoop onderdelen van de GT4-raceauto over. Het koetswerk blijft standaard. Als je even die stevige spoiler achterop en de gigantische lichten bovenop vergeet.

Aston Martin F1 safety car 2021

Naast een safety car is er in de F1 ook steeds een medical car aanwezig die in een rotvaart artsen naar een ongeluk moet brengen. Omdat een Vantage wel snel maar niet zo praktisch is voor medisch materiaal kiest Aston Martin hier voor haar DBX SUV. Aan boord is er plaats voor een defibrillator, stevige brandblussers, medisch materiaal en plaats voor vier. Gedurende het kampioenschap zal Aston Martin wisselen met Mercedes voor de levering van de veiligheidsauto's. Is het Mercedes' beurt, dan zet het merk met de ster de gekende 585 pk sterke AMG GT R als safety car in en de Mercedes-AMG C 63 S Break als medical car.

Aston Martin F1 safety car 2021
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws