Eerste helft 2020: 30% minder auto's ingeschreven in België

Autoverkoop Belgie eerste helft 2020

Met de eerst zes maanden van het jaar achter de rug kunnen we een tussenstand opmaken van de lockdown-impact op de autoverkoop in België. In de eerste 6 maanden van 2020 daalde het aantal inschrijvingen met 30%. Al noteerde juni een daling van nog geen 2%. Dan toch een lichtpunt aan de donkere hemel?

Net zoals in andere sectoren wordt de impact van een maandenlange lockdown steeds duidelijker. Automobielfederatie Febiac maakt de balans op vlak van inschrijvingen in België. Daar staat nu al vast dat het coronavirus er voor heeft gezorgd dat er in de eerste zes maanden van 2020 maar liefst 30% minder auto's werden ingeschreven. Voor een totaal van 216.605 auto's.

Schadebeperking

Een balans naar verwachting, want al eerder werd berekend dat impact van de lockdown er voor zou zorgen dat er ruwweg 30% minder auto's zouden verkocht worden dit jaar. Niet enkel in België, evenzeer in geheel Europa. Desalniettemin lijkt de situatie te normaliseren. Want na de daling van 90% (!) in april, is in juni het aantal inschrijving al bijna op peil met dat van vorig jaar.

Zo werden er in juni 2020 49.141 auto's ingeschreven tegenover 50.044 vorig jaar. Een daling van amper 1.81%. Al is Febiac snel om te zeggen dat juni 2019 eigenlijk een zwakke maand was. Zo werden er in 2018 en 2017 nog vlot 5.000 auto's meer verkocht in diezelfde maand. Hoe dan ook, de schade wordt erdoor beperkt, al is de kans klein dat er de komende maanden plots 30% meer auto's gaan worden verkocht. Om zo alsnog de schade weg te kunnen werken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws